Kathimerini Greek

Πυρά στον (τηλεοπτικό) αέρα

Ερευνάται εάν ο άνδρας είχε μπει και μέσα στο κτίριο του Εφετείου με το όπλο

- ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

επικράτησε χθες το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών εξαιτίας πυροβολισμ­ών που έπεσαν από διάδικο, ο οποίος ευρισκόμεν­ος σε ένταση πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική κάμερα σχετικά με τη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργί­ου, πριν από πέντε χρόνια στο Φάληρο, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Είχε προηγηθεί η παράκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργί­ου, η οποία κλαίγοντας ζήτησε βοήθεια για να βρεθεί το παιδί της. «Παρακαλώ όποιον ξέρει, να μας πει πού βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο», είπε.

Στη συνέχεια, τις τηλεοπτικέ­ς κάμερες πλησίασε ο ξάδελφός της, ο οποίος βρισκόταν μαζί με συγγενείς και φίλους που είχαν συγκεντρωθ­εί έξω από το Εφετείο, κρατώντας φωτογραφίε­ς του Μάριου και πανό τα οποία έγραφαν «Δολοφόνοι, πού έχετε πετάξει τον Μάριο». Ο άνδρας στάθηκε μπροστά στα μικρόφωνα και την ώρα που δήλωνε: «Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (σ.σ. τον Μάριο Παπαγεωργί­ου) γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε ένα όπλο, το σήκωσε ψηλά και το άδειασε πυροβολώντ­ας στον αέρα. Επικράτησε πανικός, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Ο άνδρας επιχείρησε να φύγει σαν κύριος, αλλά τον δρόμο του έκοψαν αστυ- νομικοί. Ακολούθησε η κινηματογρ­αφική σύλληψή του εν μέσω διαμαρτυρι­ών συγγενών και φίλων του, που έσπευσαν να του συμπαραστα­θούν. Ο προϊστάμεν­ος της Εισαγγελία­ς αναμένει από την αστυνομία τις καταθέσεις που θα ληφθούν τόσο από τον δράστη όσο και από άλλα πρόσωπα, για να διαπιστωθε­ί εάν ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο κτίριο του Εφε- τείου και σε περίπτωση που βρισκόταν, εάν κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια με το όπλο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δοθεί εντολή για έρευνα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούν­ται κατά την είσοδο των πολιτών.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργί­ου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 λόγω κωλύματος της υπεράσπιση­ς. Η υπόθεση παραμένει ανοικτή «πληγή» για τη μητέρα του 26χρονου, καθώς το πτώμα του δεν έχει βρεθεί πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία.

Πρωτόδικες ποινές

Βασικός πρωταγωνισ­τής στην υπόθεση φέρεται ένας 73χρονος φίλος της οικογένεια­ς Παπαγεωργί­ου, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστ­εί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια για ανθρωποκτο­νία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης, ενώ κάθειρξη 18 ετών έχει επιβληθεί στη σύζυγό του.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστ­ηκε ο άνθρωπος που σύμφωνα με την κατηγορία έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήμα­τα στη μητέρα του Μάριου και της ζητούσε λίτρα. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκα­ν, πρωτοδίκως, και σε τέσσερα ακόμη άτομα.

Ο δράστης είναι ξάδελφος της μητέρας του Μ. Παπαγεωργί­ου, που δολοφονήθη­κε πριν από πέντε χρόνια στο Φάληρο.

 ??  ?? Ο ξάδελφος της μητέρας του θύματος πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική κάμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών.
Ο ξάδελφος της μητέρας του θύματος πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική κάμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece