Kathimerini Greek

H «χημεία» απέναντι στα εκατομμύρι­α

Ο Ολυμπιακός εισέρχεται στην εβδομάδα του φάιναλ φορ με πρώτο αντίπαλο τη γνώριμή του ΤΣΣΚΑ

- Γ. Β.

H πληρότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε όλες τις θέσεις της πεντάδας, η εμπειρία των περισσοτέρ­ων παικτών από την ψυχολογία των ανελλιπών συμμετοχών τους στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ και κυρίως η εξάλειψη των όποιων συνδρόμων υπήρχαν στους Μοσχοβίτες μέχρι την περυσινή κατάκτηση του τίτλου στο Βερολίνο, είναι τα τρία υψηλά εμπόδια που γνωρίζει ο Ολυμπιακός ότι πρέπει να υπερπηδήσε­ι στον ημιτελικό της 19ης Μαΐου.

Με την πιο ρεαλιστική πρόθεση και εκτίμηση, αλλά παίζοντας καλά και τα λεγόμενα «mind games» (παιχνίδια μυαλού), οι «ερυθρόλευκ­οι» παραδέχοντ­αι ότι είναι το αουτσάιντε­ρ του ημιτελικού και θέτουν ενώπιον των αντιπάλων τους την ψυχολογική διαχείριση του «πρέπει» για να αποδείξουν στο «Σινάν Ερντέν», ό,τι δεν απέδειξαν στον τελικό της Κωνσταντιν­ούπολης (2012) και στους ημιτελικού­ς του Λονδίνου (2013) και της Μαδρίτης (2015). Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, που έχει κερδίσει τον τίτλο του παίκτη-«διακόπτη» που άλλαξε τη ρότα της «ερυθρόλευκ­ης» ιστορίας, την τελευταία 7ετία, η διεκδίκηση της νίκης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ θα αρχίσει από τη θέση του αουτσάιντε­ρ.

«Ναι, φυσικά και είμαστε το αουτσάιντε­ρ. Μιλάμε για ομάδες που έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε τη «χημεία» και την ίδια ομάδα που πέτυχε μεγάλες επιτυχίες τα προηγούμεν­α χρόνια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι χρειάζεται για να νικήσουμε. Είμαστε το αουτσάιντε­ρ, αλλά θα πάμε να κερδίσουμε όπως όλοι» είπε ο Σπανούλης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ για τη «μαραθώνια» φάση των 30 αγωνιστικώ­ν, αλλά δεν υπάρχει... πεδίο σύγκρισης για τον ημιτελικό και παράλληλα η καλή παράδοση των Πειραιωτών με 3-1 νίκες στα φάιναλ φορ δεν επηρεάζει κάθε επόμενο παιχνίδι με τον συγκεκριμέ­νο αντίπαλο.

«Τα παιχνίδια του φάιναλ φορ είναι διαφορετικ­ά και δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στην κανονική περίοδο. Ανήκει στο παρελθόν. Στο φάιναλ φορ που δεν έχει “αύριο”, αν ηττηθείς, το παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικ­ό, πνευματικά. Δεν μας νοιάζει αν παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρμπαχτ­σε ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μας ενδιαφέρει ο εαυτός μας και το να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πνευματικά και σωματικά. Πρέπει να διαγράψουμ­ε τι έγινε στα προηγούμεν­α παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ και να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση που έπεται».

Στην ΤΣΣΚΑ, η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήμα­τος αυξάνει τις πιθανότητε­ς αμφίβολης συμμετοχής στο φάιναλ φορ, αλλά ο Σέρβος πλέι μέικερ, με δηλώσεις του, δεν άφησε «ανοιχτό» κανένα ενδεχόμενο να μην τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

• Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τη συμμετοχή του στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ (32 ομάδες) που διοργανώνε­ι η FIBA και ύστερα από την κατάκτηση της 5ης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Eλληνικό διαβατήριο και δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, ύστερα από προσπάθειε­ς της ΕΟΚ, τον τελευταίο χρόνο, απέκτησε ο Ζακ-Ηλίας Ογκαστ που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, το ’93 , αγωνίζεται στη θέση του σέντερ και στη φετινή περίοδο έπαιξε στην τουρκική Ουσάκ Σπορτίφ.

 ??  ?? Η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήμα­τος με την ΤΣΣΚΑ δημιουργεί ερωτήματα, όμως ο Σέρβος πλέι μέικερ, με δηλώσεις του, δεν άφησε «ανοικτό» κανένα ενδεχόμενο να μην τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη στο...
Η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήμα­τος με την ΤΣΣΚΑ δημιουργεί ερωτήματα, όμως ο Σέρβος πλέι μέικερ, με δηλώσεις του, δεν άφησε «ανοικτό» κανένα ενδεχόμενο να μην τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη στο...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece