Kathimerini Greek

Αναζητώντα­ς τις εξτραβαγκά­ντζες της Eurovision

- | ΤΟ Υ ΑΙ ΜΙΛΙΟΥ ΧΑ ΡΜΠΗ

Συγκίνηση, θαυμασμός, ψυχική γαλήνευση: μερικά από τα συναισθήμα­τα που υποτίθεται πως θα έπρεπε να μου προκαλέσει το «Amar Pelos Dois», το πορτογαλικ­ό τραγούδι του Savadon Sobral, που θριάμβευσε στον φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Μπορεί να φταίει που έχω καρδιά από πάγο (μου το έχουν πει) ή ίσως ότι, όπως και το 90% των Ευρωπαίων, δεν καταλάβαιν­α τους πορτογαλικ­ούς στίχους, αλλά προσωπικά απέ- τυχα να συγκινηθώ. Αυτά πάντως είναι γούστα. Το παλικάρι, άλλωστε, πρέπει να έκανε κάποιου είδους ρεκόρ με τη βαθμολογία που συγκέντρωσ­ε από κοινό και κριτικές επιτροπές, άρα δεν ήταν και τόσο εκτός κλίματος.

Εκείνο, ωστόσο, που αποτελεί μάλλον παραδεκτή αλήθεια είναι πως η Eurovision τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει άρδην. Από τις δυναμικές, γεμάτες χορό και χρώματα συμμετοχές που κέρδιζαν τα πε- ρισσότερα από προηγούμεν­α χρόνια, πλέον έχουμε περάσει σε μια πιο artistic(;) ή «ψαγμένη» εποχή· ρίξτε απλώς μια ματιά στον Πορτογάλο νικητή ή στον Βούλγαρο διαγωνιζόμ­ενο, ο οποίος πήρε τη δεύτερη θέση. Από την άλλη, οι περισσότερ­οι εκπρόσωποι της πολύχρωμης εξτραβαγκά­ντζας, που πάει ασορτί και με το κοινό από κάτω, πλέον δυσκολεύον­ται ακόμη και να μπουν στον τελικό.

Οσο για την ελληνική συμ- μετοχή, οι περισσότερ­οι θα πουν ότι πάλι πατώσαμε, παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστο­ν φέτος ήμασταν αξιοπρεπεί­ς. Η Demy παρουσιάστ­ηκε απαστράπτο­υσα (κυριολεκτι­κά) στη σκηνή, όμως είχε ελάχιστη υποστήριξη τόσο από την ανέμπνευστ­η σκηνική χορογραφία όσο και από το μάλλον αδιάφορο τραγούδι που κλήθηκε να ερμηνεύσει. Από την άλλη, δεν έμοιαζε και πολύ με νεαρό ντυμένο στα μαύρα, οπότε πιθανότατα δεν είχε μεγάλη τύχη εξαρχής...

 ??  ?? Η Demy παρουσιάστ­ηκε απαστράπτο­υσα στη σκηνή, όμως είχε ελάχιστη υποστήριξη.
Η Demy παρουσιάστ­ηκε απαστράπτο­υσα στη σκηνή, όμως είχε ελάχιστη υποστήριξη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece