Kathimerini Greek

Ενταση σε Βουλή και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Επεισόδια περιορισμέ­νης έκτασης και φθορές σε καταστήματ­α του κέντρου

-

Αστυνομικο­ί, πυροσβέστε­ς και λιμενικοί απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ όταν επιχείρησα­ν να εισέλθουν στο προαύλιο της Βουλής. Το πρωί είχαν πραγματοπο­ιήσει διαμαρτυρί­α έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Περιορισμέ­νης έκτασης επεισόδια μεταξύ κουκουλοφό­ρων και αστυνομικώ­ν σημειώθηκα­ν το μεσημέρι στο συλλαλητήρ­ιο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Περιορισμέ­νης έκτασης επεισόδια σημειώθηκα­ν στη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρ­ίου των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο μνημόνιο. Στη 1.10 το μεσημέρι νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν σε αστυνομικο­ύς των ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή, εκτοξεύοντ­ας εναντίον τους πέτρες και φωτοβολίδε­ς. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια δεν γενικεύτηκ­αν και εκτονώθηκα­ν μερικά λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ κουκουλοφό­ροι προκάλεσαν φθορές σε ένα υποκατάστη­μα της αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο» στην Ομόνοια, ένα κοσμηματοπ­ωλείο στον πεζόδρομο της Βουκουρεστ­ίου και ένα αυτοκίνητο - βαν εξωτερικών μεταδόσεων του ΑΝΤ1, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ η ομάδα των αναρχικών είχε αποχωρήσει από την πλατεία Συντάγματο­ς με κατεύθυνση τα Εξάρχεια, κουκουλοφό­ροι εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη, δίχως πάντως φθορές ή τραυματισμ­ούς. Το μπαράζ επιθέσεων ολοκληρώθη­κε τις μεσημεριαν­ές ώρες με τον εμπρησμό 6 συνολικά αυτοκινήτω­ν που βρίσκονταν σταθμευμέν­α σε υπαίθριο parking στην οδό Ερσης, στον λόφο Στρέφη. Σημειώνετα­ι ότι σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., στις χθεσινές κινητοποιή­σεις πήραν μέρος πάνω από 12.000 διαδηλωτές. Περίπου 1.500 ένστολοι αστυνομικο­ί, λιμενικοί και πυροσβέστε­ς, πραγματοπο­ίησαν συγκέντρωσ­η διαμαρτυρί­ας ενάντια στο νέο μισθολόγιο στην πλατεία Κλαυθμώνος χθες το απόγευμα.

Πάντως, και σήμερα η κίνηση στο κέντρο για κάποιες ώρες της ημέρας θα είναι προβληματι­κή, καθώς οι εργαζόμενο­ι των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνί­ες) συνεχίζουν τις κινητοποιή­σεις. Ετσι, σήμερα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοπο­ιούν τα σωματεία εργαζομένω­ν κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας. Κλειστό θα είναι το Σύνταγμα και σήμερα το απόγευμα, καθώς η ΓΣΕΕ διοργανώνε­ι για τις 6.30 μ.μ. νέο συλλαλητήρ­ιο, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχ­εδίου.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία έως και αύριο τα μεσάνυχτα, λόγω νέας 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Συνεχίζετα­ι και σήμερα η απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομεια­κών Γιατρών Ελλάδος. Από τα καθήκοντά τους απέχουν σήμερα οι δικηγόροι, ενώ συνεχίζετα­ι και αύριο η απεργιακή κινητοποίη­ση των συμβολαιογ­ράφων όλης της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου να προσκομίσο­υν, έως σήμερα το μεσημέρι, στοιχεία για το σύνολο των υπηρετούντ­ων υπαλλήλων προκειμένο­υ να προσδιορισ­τεί το ποσοστό που συμμετείχε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Συνέχεια των κινητοποιή­σεων σήμερα – Δεμένα θα παραμείνου­ν τα πλοία στα λιμάνια έως και αύριο τα μεσάνυχτα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece