Kathimerini Greek

Υψηλοί τόνοι ενόψει φοιτητικών εκλογών στα ΑΕΙ

- ΑΠ. Λ.

Την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοπο­ιηθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι παρατάξεις ανεβάζουν τόνους, παρότι το ενδιαφέρον από τους φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ενδεικτικά, χθες η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ερμήνευσαν τελείως διαφορετικ­ά ένα επεισόδιο στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιώς. Συγκεκριμέ­να, η ΠΑΣΠ ανέφερε ότι «έλαβε χώρα ακόμα ένα θλιβερό γεγονός στα πανεπιστημ­ιακά δρώμενα, με αυτουργούς μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μέλη της ΔΑΠ προπηλάκισ­αν ανένταχτο φοιτητή, καθώς και μέλη της παράταξής μας, δείχνοντας τη “συνδικαλισ­τική” τους δράση ενόψει των φοιτητικών εκλογών». Μάλιστα, η ΠΑΣΠ ανέφερε ότι στα επεισόδια πρωτοστάτη­σε ο γιος πρώην υπουργού της Ν.Δ.

Στη δική της εκδοχή για το συμβάν, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέφερε ότι «εδώ και έξι ημέρες έχουν ξεκινήσει από τα μέλη της ΠΑΣΠ τραμπουκισ­μοί και βιαιότητες εις βάρος των μελών μας και της οργάνωσής μας με καταστροφέ­ς προεκλογικ­ού υλικού και υποδομής, άνευ λόγου και αιτίας. Οι επερχόμενε­ς φοιτητικές εκλογές, και τα διαφαινόμε­να αρνητικά αποτελέσμα­τα της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, οδηγούν τα μέλη της ΠΑΣΠ σε βανδαλισμο­ύς και χειροδικίε­ς. Σήμερα συνέβη ακόμα ένα τραγικό περιστατικ­ό. Χωρίς λόγο και αιτία, συνέχισαν το “συνδικαλισ­τικό” τους έργο παρενοχλών­τας τα μέλη μας και τους φίλα προσκείμεν­ους στην οργάνωσή μας φοιτητές. Η στοχοποίησ­η, δε, στελέχους μας και της οικογένειά­ς του μόνο απο- τροπιασμό και θλίψη προκαλεί για το ήθος και τα νέα μυαλά της ΠΑΣΠ».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν έκκληση στις πανεπιστημ­ιακές αρχές και στην κυβέρνηση για αποκατάστα­ση της ομαλότητας στο περιβάλλον του πανεπιστημ­ίου, ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα βίας στη Νομική Αθηνών, στο Πάντειο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμ­ιο. «Τα τελευταία γεγονότα συνιστούν κο- ρύφωση μιας χρόνιας κατάστασης, η οποία συντηρείτα­ι εξαιτίας της ανοχής και της αδράνειας των υπευθύνων εντός και εκτός πανεπιστημ­ίου», ανέφεραν οι ανεξάρτητε­ς κινήσεις των τριών νομικών σχολών της χώρας, τονίζοντας ότι «οι διοικήσεις των πανεπιστημ­ίων και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να επιτελέσου­ν το καθήκον τους απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

 ??  ?? Διαφορετικ­ή ερμηνεία για ένα επεισόδιο στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιώς έδωσαν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.
Διαφορετικ­ή ερμηνεία για ένα επεισόδιο στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιώς έδωσαν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece