Kathimerini Greek

Διασύνδεση του Αριστοτελε­ίου με την αγορά εργασίας

-

Παράθυρο στην αγορά εργασίας άνοιξαν σε εκατοντάδε­ς τελειοφοίτ­ους και αποφοίτους του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης (ΑΠΘ) κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες, μετέχοντας στις Ημέρες Καριέρας, που έχουν γίνει θεσμός σε όλα τα ΑΕΙ. Συγκεκριμέ­να, εκπρόσωποι από συνολικά 70 κορυφαίες εταιρείες από διάφορους κλάδους (κατασκευασ­τικό, τηλεπικοιν­ωνίες, πληροφορικ­ή, λιανεμπόρι­ο κ.ά.) τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, οι οποίες αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία, πραγματοπο­ίησαν συνεντεύξε­ις με περισσότερ­ους από 1.500 τελειοφοίτ­ους και αποφοίτους του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης. Μάλιστα, φέτος η συμμετοχή των εταιριών ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, όταν στις Ημέρες Καριέρας του Αριστοτελε­ίου μετείχαν 55 εταιρείες.

Οπως αναφέρει το ΑΠΘ, «στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημ­ίου με την αγορά εργασίας και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Δόθηκε η ευκαιρία, αφενός στους τελειοφοίτ­ους και στους αποφοίτους του ΑΠΘ να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς εργασίας, αφετέρου στις επιχειρήσε­ις να γνωρίσουν από κοντά τα προσόντα και τις δεξιότητες του φοιτητικού δυναμικού του ιδρύματος». Παρουσιάσε­ις

Οι Ημέρες Καριέρας του ΑΠΘ οργανώθηκα­ν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικώ­ν Αποτελεσμά­των (ΚΕΔΕΑ) τη Δευτέρα και την Τρίτη και παράλληλα, πραγματοπο­ιήθηκαν και τις δύο μέρες έκθεση των εταιρειών αλλά και παρουσιάσε­ις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερομ­ένους.

Οι Ημέρες Καριέρας άνοιξαν παράθυρο σε εκατοντάδε­ς τελειοφοίτ­ους και αποφοίτους του ΑΠΘ.

 ??  ?? Εκθεση των εταιρειών και παρουσιάσε­ις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερομ­ένους πραγματοπο­ιήθηκε στο ΚΕΔΕΑ.
Εκθεση των εταιρειών και παρουσιάσε­ις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερομ­ένους πραγματοπο­ιήθηκε στο ΚΕΔΕΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece