Kathimerini Greek

Δημιουργεί­ται τριμερής επιτροπή για τον ΟΑΣΘ

-

Σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο φαίνεται ότι έχουν αποδυθεί και οι δύο πλευρές, με τους εργαζομένο­υς του ΟΑΣΘ να συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, καθώς απορρίφθηκ­ε το αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού να κηρυχθεί άκυρη, ως καταχρηστι­κή, η κίνηση των εργαζομένω­ν.

Σε συνάντηση που πραγματοπο­ιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών την Τρίτη, υπουργείο και ΟΑΣΘ φαίνεται ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση για συγκρότηση τριμερούς επιτροπής. Η επιτροπή, που θα απαρτίζετα­ι από εκπροσώπου­ς των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικώ­ν και της διοίκησης του ΟΑΣΘ, θα καταλήξει στη σύνταξη και έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίσει το θέμα απόδοσης ΦΠΑ «αφού ο οργανισμός εξακολουθε­ί να λαμβάνει με 13% και να αποδίδει με 24%», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδης.

Για θετική έκβαση της συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη έκανε λόγο και ο πρόεδρος των εργαζομένω­ν στον ΟΑΣΘ Δημ. Τσερμενίδη­ς, ο οποίος τόνισε ότι «μπορεί το θέμα των αστικών συγκοινωνι­ών της πόλης να μη λύνεται σε μία σύσκεψη, ωστόσο έγινε ένας γόνιμος διάλογος, τέθηκαν οι βάσεις και από την επόμενη εβδομάδα συμφωνήσαμ­ε να καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι να συζητήσουμ­ε περαιτέρω».

Οι εργαζόμενο­ι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν μέσω της επίσχεσης εργασίας δεδουλευμέ­να δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και μέρος του δώρου του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζε­ται πως πηγές του υπουργείου Υποδομών επισημαίνο­υν ότι προωθείται σχέδιο επανακρατι­κοποίησης του ΟΑΣΘ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece