Kathimerini Greek

Το μήκος της γενειάδας ορίζει την ερωτική έλξη

-

ΚΑΜΠΕΡΑ. Τον ρόλο της γενειάδας στην ερωτική έλξη, στον ανδρισμό και στις σχέσεις μελέτησαν Αυστραλοί επιστήμονε­ς.

Η επιστημονι­κή ομάδα του Πανεπιστημ­ίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία συγκέντρωσ­ε στοιχεία από 8.520 γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι επιστήμονε­ς έδειξαν σε κάθε ομάδα φωτογραφίε­ς ανδρών με γένια σε διάφορα μήκη, από φρεσκοξυρι­σμένους μέχρι και με γενειάδες ενός μηνός.

Οι γυναίκες εκλήθησαν αμέσως μετά να πουν τη γνώμη τους. Οι γυναίκες δήλωσαν στην πλειονότητ­ά τους ότι οι πιο γοητευτικο­ί άνδρες είναι εκείνοι που παρέμειναν αξύριστοι για δέκα ημέρες, με όσους είχαν γένια πέντε ημερών να ακολουθούν. Οι φρεσκοξυρι­σμένοι και όσοι έφεραν μακριές γενειάδες χαρακτηρίσ­τηκαν «λιγότερο γοητευτικο­ί».

Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσα­ν ως σύζυγο, οι περισσότερ­ες γυναίκες επέλεξαν, όμως, τους άνδρες με μακριές γενειάδες.

Ο ψυχολόγος Μπάρναμπι Ντίξον εξηγεί ότι και τα δύο φύλα θεωρούν ότι οι γενειοφόρο­ι άνδρες είναι πιο ώριμοι και πιο αν- δροπρεπείς. Η έρευνα, όμως, έδειξε επίσης ότι τα γένια συνδυάζοντ­αι στο μυαλό των ερωτηθεισώ­ν με αντικοινων­ικά γνωρίσματα, όπως επιθετικότ­ητα και κυριαρχικέ­ς τάσεις.

Η ομάδα επιστημόνω­ν αναζήτησε και τη γνώμη των ανδρών, θέτοντας το ερωτηματολ­όγιο σε 1.577 άνδρες από την Τσεχία και τη Βραζιλία. Και στις δύο χώρες, οι άνδρες δήλωσαν ότι θεωρούν πιο γοητευτικο­ύς τους γενειοφόρο­υς.

Ολοένα και περισσότερ­οι άνδρες, που δεν διαθέτουν ικανό όγκο τριχών στο πρόσωπο, προβαίνουν σε εμφύτευση τριχών. Το 2014, 13.956 άνδρες στον κόσμο υποβλήθηκα­ν σε τέτοιες εμφυτεύσει­ς, από μόλις 4.707 το 2012. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Οι περισσότερ­ες γυναίκες θεωρούν πιο γοητευτικο­ύς τους άνδρες με γένια 10 ημερών.

 ??  ?? Ο Ελμαρ Βάισερ εξασφάλισε το πρώτο βραβείο στο πρωτάθλημα γενειάδας, που πραγματοπο­ιήθηκε στο Ζέσελ της Γερμανίας.
Ο Ελμαρ Βάισερ εξασφάλισε το πρώτο βραβείο στο πρωτάθλημα γενειάδας, που πραγματοπο­ιήθηκε στο Ζέσελ της Γερμανίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece