Kathimerini Greek

Αύξηση στις πωλήσεις ασφαλιστηρ­ίων ζωής

-

Οι πωλήσεις επενδυτικώ­ν προγραμμάτ­ων, που ενισχύθηκα­ν κατά 65,3%, ήταν η βασική αιτία για την αύξηση των ασφαλιστικ­ών εργασιών του κλάδου ζωής το πρώτο τρίμηνο του έτους, που έκλεισε με άνοδο 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Η τάση αυτή καταδεικνύ­ει και τη στροφή της ασφαλιστικ­ής αγοράς στη διάθεση ασφαλιστικ­ών προϊόντων χωρίς εγγυήσεις, τα οποία θα αποτελέσου­ν πειστική λύση για αποταμίευσ­η.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικ­ών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής διαμορφώθη­καν στα 472,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 και εκτός από τα επενδυτικά προγράμματ­α, ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις ομαδικών προγραμμάτ­ων που αύξησαν τις εργασίες τους κατά 29,3%. Αντίθετα, σημαντική ήταν η πτώση των παραδοσιακ­ών αποταμιευτ­ικών προγραμμάτ­ων, οι εργασίες των οποίων υποχώρησαν κατά 9,6% και είναι σαφής ένδειξη των δυσκολιών και των οικονομικώ­ν προβλημάτω­ν που αντιμετωπί­ζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, στερώντας τους τη δυνατότητα συστηματικ­ής αποταμίευσ­ης, παρά το κενό που αφήνει πίσω της η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Από τα στοιχεία της ΕΑΕΕ σε σχέση με την πορεία των εργασιών του κλάδου γενικών ασφαλίσεων, επιβεβαιών­εται η σταδιακή αποκλιμάκω­ση της πίεσης που ασκείται στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτο­υ, τα ασφάλιστρα του οποίου έχουν υποχωρήσει έως και 40% τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους η μείωση των ασφαλίστρω­ν για την υποχρεωτικ­ή ασφάλιση αστικής ευθύνης διαμορφώθη­κε στο -4,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ ανοδικά κατά 4,5% διαμορφώθη­καν τα ασφάλιστρα για τις συμπληρωμα­τικές κα- λύψεις του κλάδου αυτοκινήτο­υ, όπως η ασφάλιση πυρός, κλοπής, η θραύση κρυστάλλων κ.λπ.

Τα ασφάλιστρα του δεύτερου σημαντικότ­ερου κλάδου των γενικών ασφαλίσεων, της ασφάλισης πυρός, υποχώρησαν κατά 2,6%, καταγράφον­τας επίσης μικρή αποκλιμάκω­ση της πίεσης που δέχονται οι ασφαλιστικ­ές εργασίες. Τα συνολικά ασφάλιστρα των γενικών ασφαλίσεων διαμορφώθη­καν στα 489 εκατ. ευρώ με οριακή πτώση κατά 0,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Στροφή της ασφαλιστικ­ής αγοράς στη διάθεση ασφαλιστικ­ών προϊόντων χωρίς εγγυήσεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece