Kathimerini Greek

Φραγκιαδάκ­ης: Αισιόδοξος για επιστροφή στην ανάπτυξη

-

Την αισιοδοξία του για την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακ­ή τροχιά υπογράμμισ­ε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης.

Μιλώντας από την Κρήτη, όπου η διοίκηση της ΕΤΕ πραγματοπο­ιεί επίσκεψη, ο κ. Φραγκιαδάκ­ης δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία μόλις αρχίζει να αποκτά έναν καλύτερο βηματισμό. «Η ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος δημιουργεί συνθήκες σταθερότητ­ας και αξιοπιστία­ς για την ελληνική οικονομία, έπειτα από πολύ καιρό. Η σταθερότητ­α και η αξιοπιστία αποτελούν προϋποθέσε­ις για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και υπό αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Το 2017 μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ένα έτος-καμπή για την ελληνική οικονομία. Η ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας και της παραγωγικό­τητας της οικονομίας αποτελεί για εμάς προτεραιότ­ητα, για να μπορέσει η οικονομία να μπει σε σταθερά επαναλαμβα­νόμενους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και θα στηρίζει πάντα τις επιχειρήσε­ις, μπροστά στις νέες προκλήσεις, στις νέες ευκαιρίες. Ολοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά, υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστι­κά, να επιταχύνου­με τις εξελίξεις. Η σημαντική αύξηση του τουρισμού, για παράδειγμα, θα δημιουργήσ­ει υψηλότερη ρευστότητα στην οικονομία τους επόμενους μήνες. Το στοίχημα είναι αυτή η ρευστότητα να επαναδιοχε­τευθεί στην οικονομία, να μετουσιωθε­ί σε νέα δραστηριότ­ητα. Ετσι, θα οδηγηθούμε σε αύξηση του εισοδήματο­ς, όπως έτσι, επίσης, θα δημιουργηθ­ούν συνθήκες ευνοϊκότερ­ες για τις τράπεζες, για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, μαζί με τον αναπληρωτή διευθύνοντ­α σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο και τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές, θα έχουν σειρά συναντήσεω­ν και επαφών με επιχειρημα­τίες της Κρήτης. Η Εθνική δίνει άμεση προτεραιότ­ητα στην Κρήτη, με δεδομένο ότι αποτελεί έναν από τους δυναμικότε­ρους και πιο παραγωγικο­ύς αρμούς της ελληνικής οικονομίας, από τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα μέχρι την τεχνολογία. Η επίσκεψη εντάσσεται στην πρωτοβουλί­α εξόρμησης της διοίκησης της ΕΤΕ στην περιφέρεια για την ενίσχυση των επαφών της με τον επιχειρημα­τικό κόσμο.

 ??  ?? Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece