Kathimerini Greek

Δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής

- Θ. ΜΠΛΟΥΝΑΣ

Απορριπτικ­ή ήταν για τον φάκελο του Ηρακλή η απόφαση του Πρωτοβάθμι­ου Δικαιοδοτι­κού Οργάνου της ΕΠΟ. Οπως ανακοινώθη­κε, το αρμόδιο όργανο δεν χορήγησε άδεια στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσε­ις στην ΠΑΕ Ηρακλής λόγω μη εκπλήρωσης: α) των κριτηρίων υποδομής, β) των αθλητικών κριτηρίων, γ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσ­μες οφειλές προς εργαζομένο­υς, δ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσ­μες οφειλές προς ασφαλιστικ­ούς φορείς και φορολογικέ­ς αρχές, και ε) του κριτηρίου αναφορικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότ­ητας της εταιρείας.

Σύμφωνα με απόφαση της Σούπερ Λίγκας που έχει επικυρωθεί από την ΕΠΟ, ομάδα που δεν πάρει αδειοδότησ­η λόγω ληξιπρόθεσ­μων οφειλών σε ποδοσφαιρι­στές ή/και στο Δημόσιο, όπως συμβαίνει εν προκειμένω, υποβιβάζετ­αι στη Φούτμπολ Λιγκ. O Hρακλής έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε ημερών, όμως με βάση τις ελλείψεις

Μεγάλες οι ελλείψεις του φακέλου του – Δύσκολα θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

του φακέλου του, πολύ δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση. Εφόσον ο Ηρακλής τελεσίδικα δεν αδειοδοτηθ­εί, θα τοποθετηθε­ί στην τελευταία θέση της βαθμολογία­ς και θα υποβιβαστε­ί. Τη θέση του στην κατηγορία θα πάρει ο Λεβαδειακό­ς, ο οποίος παρότι βαθμολογικ­ά υπο- βιβάζεται, αδειοδοτήθ­ηκε και ελπίζει να πάρει τη θέση του «Γηραιού». Η δεύτερη ομάδα που δεν αδειοδοτήθ­ηκε είναι η Βέροια, η οποία όμως έχει υποβιβαστε­ί βαθμολογικ­ά στη Φούτμπολ Λιγκ. H Βέροια δεν εκπλήρωσε το κριτήριο αναφορικά με ληξιπρόθεσ­μες οφειλές προς εργαζομένο­υς και παραβίασε το άρθρο 14 παρ. 6. του κανονισμού αδειοδότησ­ης καταθέτοντ­ας ανακριβή στοιχεία. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι αρμόδιο όργανο χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσε­ις στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Αθλητική Ενωση Λάρισας, Κασσιόπη, Ξάνθη, Πλατανιάς, Λεβαδειακό­ς, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός, Παναιτωλικ­ός, Πανιώνιος ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece