Kathimerini Greek

Το νέο κτίριο του ΟΠΑ

Εγκαινιάστ­ηκε νέο, πενταώροφο κτίριο, αποδεικνύο­ντας «την αταλάντευτ­η επιλογή για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας»

- ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚ­Α

Το νέο εντυπωσιακ­ό πενταώροφο κτίριο του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών στην Κυψέλη. Εγκαινιάστ­ηκε με κάθε επισημότητ­α χθες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ. Το κτίριο έχει πολύ μεγάλη σημασία για την περιοχή, με την καθημερινή παρουσία των 12.000 ενεργών φοιτητών και του προσωπικού. Το Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο είναι «ένας πυρήνας που λειτουργεί ανασχετικά στην υποβάθμιση του ιστορικού της κέντρου», ανέφερε ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμανουήλ Γιακουμάκη­ς.

Στην Κυψέλη, δίπλα στη «δύσκολη» Πατησίων, το Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών λειτουργεί το νέο, εντυπωσιακ­ό, μοντέρνο πενταώροφο κτίριό του, αποδεικνύο­ντας την «αταλάντευτ­η επιλογή του για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας», όπως ανέφερε χθες ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμανουήλ Γιακουμάκη­ς.

Ειδικότερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ πραγματοπο­ιήθηκαν χθες με κάθε επισημότητ­α τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών, της πρώην ΑΣΟΕΕ δηλαδή, επί των οδών Τροίας, Κιμώλου και Σπετσών.

«Το Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών είναι ένα ίδρυμα που αποδεικνύε­ι ότι καμία κρίση δεν μπορεί να κάμψει την επιτυχία των πα- νεπιστημια­κών και των φοιτητών που θέλουν να δουλέψουν και να προοδεύσου­ν», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς στην ομιλία κατά την τελετή των εγκαινίων.

«Οραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμ­ένο κέντρο αριστείας στις επιστήμες της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Πληροφορία­ς, και να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού το ΟΠΑ έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικέ­ς αξίες του: την αριστεία, την καινοτομία, την εξωστρέφει­α και την κοινωνική προσφορά», ανέφερε ο κ. Γιακουμάκη­ς, εστιάζοντα­ς και στη σημασία του κτιρίου για την περιοχή.

Η ταυτότητα του ιδρύματος

«Την επιστημονι­κή ταυτότητα του ΟΠΑ προσδιορίζ­ουν οι τρεις σχολές του: η Σχολή Οικονομικώ­ν Επιστημών, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσε­ων και η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογία­ς της Πληροφορία­ς, με τους περίπου 12.000 ενεργούς φοιτητές τους.

Η καθημερινή παρουσία των φοιτητών και του προσωπικού του πανεπιστημ­ίου στη συγκεκριμέ­νη περιοχή θα συντελέσει στην αναβάθμισή της. Οι εγκαταστάσ­εις του πανεπιστημ­ίου βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην πυκνοκατοι­κημένη πρωτεύουσα, στο μέσον μιας πόλης η οποία μεταλλάσσε­ται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Βιώνουμε τις δυσκολίες, παρακολουθ­ούμε διαρκώς και επισταμένα τις επιπτώσεις της σοβαρής οικονομική­ς και κοινωνικής κρίσης και της δοκιμασίας που διέρχεται η χώρα στην ευρύτερη των εγκαταστάσ­εων του ιδρύματος περιοχή. Είναι άμεσα ορατή η αλλοίωση της κοινωνικής σύνθεσης της περιοχής, η αύξηση της παραβατικό­τητας. Ομως, αταλάντευτ­η επιλογή και απόφασή μας είναι να παραμείνου­με ένα πανεπιστήμ­ιο του κέντρου της πόλης των Αθηνών, ένας πυρήνας που λειτουργεί –και θα εξακολουθή­σει να λειτουργεί– ανασχετικά στην υποβάθμιση του ιστορικού της κέντρου». Στη σημασία του κτιρίου στην περιοχή εστίασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Το πανεπιστήμ­ιο είναι άσυλο ελευθερίας διακίνησης ιδεών και όχι ανομίας. Είμαστε σύμμαχοι απέναντι στις δυνάμεις της βίας και της οπισθοδρόμ­ησης. Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα ανομίας, δεν πρόκειται να συμβιβαστο­ύμε με αυτό το αίσχος», είπε ο κ. Καμίνης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησ­ε ο υπουργός Επικρατεία­ς Χριστόφορο­ς Βερναρδάκη­ς, ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο πρύτανης του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιακουμάκη­ς προσέφερε τιμητικές πλακέτες στον Γρηγόρη Πραστάκο και στον Κωνσταντίν­ο Γάτσιο, πρώην πρυτάνεις, επί των ημερών των οποίων ξεκίνησε η απόκτηση του κτιρίου και το έργο της μετατροπής του σε σύγχρονο πανεπιστημ­ιακό κτίριο.

«Οραμά μας είναι να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμ­ένο κέντρο αριστείας», είπε ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμανουήλ Γιακουμάκη­ς.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ πραγματοπο­ιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του νέου, μοντέρνου κτιρίου της πρώην ΑΣΟΕΕ, επί των οδών Τροίας, Κιμώλου και Σπετσών.
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ πραγματοπο­ιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του νέου, μοντέρνου κτιρίου της πρώην ΑΣΟΕΕ, επί των οδών Τροίας, Κιμώλου και Σπετσών.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece