Kathimerini Greek

Γιώργος Πιτσιλής:

-

Φάκελος με σφαίρες και παραλήπτη τον επικεφαλής της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή εντοπίστηκ­ε χθες από τα ΕΛΤΑ.

Φάκελος με σφαίρες και παραλήπτη τον επικεφαλής της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή εντοπίστηκ­ε χθες από τα ΕΛΤΑ

Το περιστατικ­ό σημειώθηκε στις 2.30 μ.μ. στο υποκατάστη­μα του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Ποσειδώνος 40. Υπάλληλος του ταχυδρομεί­ου εντόπισε το ύποπτο δέμα και αποφάσισε να ειδοποιήσε­ι την αστυνομία. Στο σημείο πήγε κλιμάκιο αστυνομικώ­ν του Τμήματος Εξουδετέρω­σης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Ελεγξαν τον φάκελο και διαπίστωσα­ν ότι περιείχε τρεις σφαίρες και μια επιστολή. Στον φάκελο δεν ήταν γραμμένα τα στοιχεία του αποστολέα, ενώ παραλήπτης ήταν ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.

Ο φάκελος και το περιεχόμεν­ό του στάλθηκαν στα εγκληματολ­ογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκ­ε, όπως ήταν φυσικό, ο διοικητής της ανεξάρτητη­ς αρχής. Αρχικά, στη διαχείριση του περιστατικ­ού ενεπλάκη η υποδιεύθυν­ση Κρατικής Ασφάλειας, ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστη­κε η προανάκρισ­η να ανατεθεί στην Αντιτρομοκ­ρατική Υπηρεσία.

Κατά πληροφορίε­ς, η επιστολή που βρέθηκε μέσα στον φάκελο ήταν πέντε σειρές με απειλητικό για τον κ. Πιτσιλή περιεχόμεν­ο. Πηγή με γνώση του θέματος διευκρίνισ­ε στην «Κ» ότι το κείμενο ήταν ανυπόγραφο και περιείχε αναφορές σε προσφυγή στο ΣτΕ. Ερευνάται εάν το μήνυμα αφορά προσφυγή συνδικαλισ­τικών οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατεία­ς με το επιχείρημα ότι η σύσταση της ΑΑΔΕ είναι παράνομη και αντισυνταγ­ματική ή κάτι εντελώς διαφορετικ­ό. Το περιεχόμεν­ο της επιστολής επρόκειτο να τεθεί χθες το βράδυ υπόψη του κ. Πιτσιλή.

Αποδέκτες φακέλων με σφαίρες έχουν γίνει στο παρελθόν ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατία­ς Κώστας Καραμανλής, ο δημοσιογρά­φος Γιάννης Πρετεντέρη­ς, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλο­ς και άλλοι.

Ο φάκελος περιείχε και επιστολή με απειλητικό περιεχόμεν­ο για τον Γιώργο Πιτσιλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece