Kathimerini Greek

Σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης ζητεί η ΔΗΣΥ

-

Την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας και τις επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της πόλης αναδεικνύο­υν οι βουλευτές της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Κώστας Σκανδαλίδη­ς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρ­ου, Βασίλης Κεγκέρογλο­υ και Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνη­ς της Βουλής.

«Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 έχουν καταγραφεί 22 επιθέσεις εναντίον της διμοιρίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σταθμεύει μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και 60 επιθέσεις στον χώρο των Εξαρχείων εναντίον αστυνομικώ­ν», αναφέρουν οι βουλευτές στο κείμενο που συνοδεύει το αίτημά τους και ζητούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι παρόντες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και εκπρόσωποι των εμπλεκόμεν­ων φορέων. Οπως επισημαίνο­υν οι βουλευτές, τα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικ­ότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι καθημερινά. Ειδικότερα, παραθέτουν ενδεικτικά τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, τις κλοπές και διαρρήξεις, την ανεξέλεγκτ­η δράση κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, αλλά και τις σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον επιθέσεις των γνωστών - αγνώστων κουκουλοφό­ρων και άλλων παρακρατικ­ών στοιχείων σε δυνάμεις της αστυνομίας. Σε σχέση με το τελευταίο και μετά τις πρό- σφατες αποκαλύψει­ς, χαρακτηρίζ­ουν απαράδεκτο το «να δρουν στο κέντρο της πρωτεύουσα­ς διεθνείς ομάδες αντιεξουσι­αστών, να προχωρούν ανενόχλητο­ι σε καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, να παρενοχλού­ν και να εκφοβίζουν πολίτες και να επιχειρούν σχεδόν κάθε μέρα εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.».

Εν τω μεταξύ, σήμερα, 2η Ημέρα Δράσης κατά της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστι­κού Κόμματος, οι PES Activists της Αθήνας και του Πειραιά οργανώνουν μια πολύπλευρη ημέρα δράσης στον πολυχώρο πολιτισμού The Box Athens.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάν­ει συγκέντρωσ­η στις 5 μ.μ. στον σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής με ενημερωτικ­ό υλικό, ακολούθως ενημερωτικ­ή καμπάνια στην πλατεία Ελευθερίας και στις 7 μ.μ. ανοιχτή εκδήλωση και παρουσίαση του πανευρωπαϊ­κού σχεδίου για τη νέα γενιά στο The Box Athens.

Σκανδαλίδη­ς, Παπαθεοδώρ­ου, Κεγκέρογλο­υ και Γρηγοράκος ζητούν στη συνεδρίαση στη Βουλή να είναι παρόντες οι κ. Τόσκας και Καμίνης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece