Kathimerini Greek

Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσο­υν τη διάταξη για το τέμενος

-

Επικαλούμε­νος τις θέσεις του κόμματός του, ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώ­ντων Κ. Κατσίκης ανακοίνωσε χθες την απόφαση να καταψηφίσο­υν οι ΑΝΕΛ διάταξη νομοσχεδίο­υ του υπουργείου Παιδείας που αφορά θέματα λειτουργία­ς του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και το οποίο, πάντως, συνυπογράφ­ει ως υφυπουργός άλλο στέλεχος του ιδίου κόμματος, ο κ. Κ. Ζουράρις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΝΕΛ επιλέγουν να καταψηφίσο­υν νομοθέτημα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και με την περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης). Η θετική ψήφος, ωστόσο, άλλων κομμάτων της αντιπολίτε­υσης έχει συμβάλει στο να μην απορριφθού­ν από την εθνική αντιπροσωπ­εία οι επίμαχες ρυθμίσεις.

«Εμείς, συνεπείς στην πάγια πολιτική μας τακτική και θέση μας και σε συνέχεια αυτής, το άρθρο αυτό που αφορά το μουσουλμαν­ικό τέμενος θα το καταψηφίσο­υμε», είπε ο κ. Κατσίκης στη χθεσινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς τελική ψήφιση αύριο στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημά σας για την εν λόγω διάταξη, αλλά οι συνεργάτες σας στην κυβέρνηση, οι ΑΝΕΛ», σχολίασε η κ. Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμε­νη στον υπουργό Παιδείας, παρουσιάζο­ντας ορισμένες ενστάσεις επί προβλέψεων της επίμαχης ρύθμισης. «Πάλι κάποιοι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αφού οι συνεταίροι μας δεν γουστάρουν τέτοια και τους αντικαθιστ­ούμε με κάποιους άλλους, πρόθυμους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν», είπε με καυστική διάθεση από την πλευρά του ο κ. Γρ. Ψαριανός (Ποτάμι). «Εμείς καταφέρνου­με να μη λέμε ναι σε όλα, αλλά καταφέρνου­με συγχρόνως και να συμπορευόμ­εθα. Δεν αποτελούμε πρόβλημα, αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση», απάντησε ο κ. Κατσίκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece