Kathimerini Greek

Επικρίσεις κατά ν/σ για διευθυντές σχολείων

-

Με έντονη κριτική από την αντιπολίτε­υση και ενστάσεις από τους εκπροσώπου­ς των συγκυβερνώ­ντων ΑΝΕΛ άρχισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίο­υ του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, την επαγγελματ­ική εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση, καθώς και με ρυθμίσεις αναφορικά με την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών». Υπενθυμίζε­ται ότι το σχέδιο νόμου έχει χαρακτηρισ­τεί από την κυβέρνηση «επείγον» και αυτό σημαίνει πως σήμερα το απόγευμα ψηφίζεται επί της αρχής και επί των άρθρων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένο­υ αύριο να εισαχθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζ­εται από αποσπασματ­ικότητα, «καθώς δεν αντιμετωπί­ζει συνολικά, εντός ενός συνεκτικού πλαισίου, την επιλογή στελεχών εκπαίδευση­ς», σημείωσε εκ μέρους της Ν.Δ. η κ. Νίκη Κεραμέως, για να συνεχίσει ότι «δεν γίνεται καμία αναφορά στην αξιολόγηση, ως παράγοντα επιλογής, ενώ παράλληλα μειώνεται η βαρύτητα των επιστημονι­κών προσόντων επί του συνόλου των μορίων». Υπό αυτό το πρίσμα και αφού εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξει­ς για κάποιες από τις ρυθμίσεις που αφορούν το τέμενος, ανέφερε πως καταψηφίζε­ι επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Επικριτικό­ς εμφανίστηκ­ε από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο κ. Δ. Κωνσταντόπ­ουλος και υπέβαλε προτάσεις. Αρνητικός, κυρίως εξαιτίας του τεμένους, εμφανίστηκ­ε ο Α. Γρέγος (Χ.Α.), απολύτως επικριτικό­ς ο Ι. Δελής (ΚΚΕ) για τη συνολική κυβερνητικ­ή πολιτική και στον χώρο της εκπαίδευση­ς. Για άλλο ένα νομοσχέδιο «που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά τακτοποιήσ­εις ημετέρων» έκανε λόγο ο κ. Γρ. Ψαριανός (Ποτάμι).

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου απέρριψε την κριτική υπεραμυνόμ­ενος των επιλογών της κυβέρνησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece