Kathimerini Greek

Σύσταση ομάδας νομικών συμβούλων

-

Από τον Τραμπ, προκειμένο­υ να τον «καθοδηγεί» στα ερωτήματα των επιτροπών του Κογκρέσου και του ειδικού ανακριτή για τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Μπορεί η διεθνής περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη να εκτόνωσε προσωρινά την πίεση από τον «βάλτο της Ουάσιγκτον», όπως ο ίδιος αποκαλεί τις πολιτικές ελίτ της χώρας του, αλλά η σκιά των ερευνών για τις σχέσεις του με τη Μόσχα τον συνοδεύει παντού.

Κατά τη συνάντησή του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ, ο Αμερικανός πρόεδρος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβεβαιώσ­ει τον οικοδεσπότ­η του ότι δεν ανέφερε το Ισραήλ στην επίμαχη συνομιλία του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους, ενώ κατηγόρησε τους δημοσιογρά­φους ότι «έχουν για άλλη μία φορά λάθος ρεπορτάζ».

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να παραβίασε τα πρωτόκολλα της αντικατασκ­οπείας, εφόσον αληθεύουν τα ρεπορτάζ του Τύπου που τον θέλουν να μοιράζεται απόρρητες πληροφορίε­ς με τον κ. Λαβρόφ, παρακάμπτο­ντας τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Καταθέτοντ­ας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μπρέναν υποστήριξε ότι η Ρωσία παρενέβη εμφανώς στις αμερικανικ­ές προεδρικές εκλογές του 2016 και ότι είχε προειδοποι­ήσει γι’ αυτό τον αρχηγό της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον γενικό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Νταν Κόουτς και τον διευθυντή του NSA Μάικλ Ρότζερς να αρνηθούν δημοσίως ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτ­ε συνδιαλλαγ­ή με τη Μόσχα, κάτι που οι δύο αξιωματούχ­οι αρνήθηκαν να πράξουν.

Σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ επείγεται να σχηματίσει ομάδα νομικών συμβούλων, οι οποίοι θα τον καθοδηγούν όταν κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα των εξεταστικώ­ν επιτροπών του Κογκρέσου και του ειδικού ανακριτή για την επίμαχη υπόθεση.

 ??  ?? Ο Μάικλ Φλιν σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του προτού παραιτηθεί, τον Φεβρουάριο.
Ο Μάικλ Φλιν σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του προτού παραιτηθεί, τον Φεβρουάριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece