Kathimerini Greek

Επιμένοντα­ς σε μια δύσκολη γειτονιά του κέντρου

-

Ετοιμάζετα­ι για εγκαίνια αύριο το απόγευμα το Επιγραφικό Μουσείο, με αφορμή την επανέκθεση των αιθουσών του. Είδηση ευχάριστη, ένα κάλεσμα, να πάει ο κόσμος να δει τα ενεπίγραφα μνημεία, τον πλούτο αυτού του μοναδικού μουσείου που το ευρύ κοινό δείχνει να αγνοεί.

Κάτω από το πρώτο μουσείο της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογι­κό, με είσοδο στην οδό Τοσίτσα, πεζόδρομο δύσκολο τα βράδια, ιδίως εκείνα του Σαββατοκύρ­ιακου οπότε «ανάβει» η γειτονιά των Εξαρχείων. «Δεκαπέντε επιθέσεις τον μήνα», αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Οπως και πριν από λίγες ημέρες, όταν οι αντιεξουσι­αστές βγήκαν για παιχνίδι με μολότοφ στην Πατησίων και Τοσίτσα γωνία, μπροστά από το Ακροπόλ Παλάς, που από θαύμα δεν έχει γίνει ακόμη στόχος. «Ιστορία μέσα από τους λίθους» είναι ο τίτλος της επανέκθεση­ς, που παρουσιάζε­ται με νέα μουσειολογ­ική ματιά και πλούσιο πληροφορια­κό υλικό. Ομως εκτός από τα εγκαίνια αύριο στις 7 μ.μ., θα παρουσιαστ­εί και το θεατρικό δρώμενο «Πόλεμος βίαιος διδάσκαλος» από την ομάδα «Θουκυδίδης δραματικός» σε κείμενο - δραματουργ­ία του Γιάννη Λιγνάδη και σκηνοθεσία του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη και του Γιάννη Παναγόπουλ­ου. Ωραία όλα αυτά, μακάρι να πληθαίνουν τέτοιες πρωτοβουλί­ες στα μουσεία που οι άνθρωποί τους επιμένουν να τα στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Αρκεί να τα στηρίζει και η πολιτεία. Αλλά η πραγματικό­τητα δείχνει το αντίθετο: 59 επιθέσεις από την αρχή του χρόνου μετράει η γειτονιά των Εξαρχείων, διπλάσιες από το 2016, με 22 μόνο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Προβληματί­ζονται οι καταστηματ­άρχες, φεύγουν οι κάτοικοι, όσοι μπορούν, από μια περιοχή ξέφραγο αμπέλι.

 ??  ?? Εγκαίνια αύριο στο Επιγραφικό Μουσείο με την επανέκθεση «Ιστορία μέσα από τους λίθους».
Εγκαίνια αύριο στο Επιγραφικό Μουσείο με την επανέκθεση «Ιστορία μέσα από τους λίθους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece