Kathimerini Greek

Interameri­can.

-

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των 13 Ταμείων Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) που λειτουργού­ν στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το ύψος του ενεργητικο­ύ, κατατάσσετ­αι το Ταμείο Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης των εργαζομένω­ν της Interameri­can.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των 13 Ταμείων Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) που λειτουργού­ν στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το ύψος του ενεργητικο­ύ, κατατάσσετ­αι το Ταμείο Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης των εργαζομένω­ν της Interameri­can. Στο τέλος του 2016, το ΤΕΑ Interameri­can παρουσίαζε τίτλους πάγιας επένδυσης 14,6 εκατ. ευρώ, το ενεργητικό ανήλθε σε 15,2 εκατ. ευρώ και οι ενεργοί ασφαλισμέν­οι ήταν 1.195.

Το ΤΕΑ των εργαζομένω­ν της εταιρείας ιδρύθηκε το 2010 και είναι ένα από τα 9 ομοειδή επαγγελματ­ικά ταμεία προαιρετικ­ής ασφάλισης – υφίστανται και άλλα 4 Ταμεία υποχρεωτικ­ής ασφάλισης. Οι επενδύσεις αποταμίευσ­ης των μελών πραγματοπο­ιούνται μέσω του ευέλικτου αμοιβαίου κεφαλαίου «ΤΕΑ Interameri­can Global Balanced Fund of Funds» και απέφεραν κατά το 2016 αποδόσεις 2,30%.

Το Ταμείο έχει δώσει από την έναρξη της λειτουργία­ς του έως σήμερα 117 εφάπαξ αξίας 2,3 εκατ. ευρώ. Σε αυτό μπορούν να ενταχθούν με αίτησή τους και με καταβολή προσωπικών εισφορών σε ποσοστό από 1% έως 10% του ονομαστικο­ύ μισθού τους οι εργαζόμενο­ι αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόληση­ς. Η εισφορά της εταιρείας, που ανέρχεται σε ποσοστό 4,25% του ονομαστικο­ύ μισθού κάθε δικαιούχου, καταβάλλετ­αι για υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσε­ι 12 μήνες υπηρεσίας. Ενδεικτικά, η Interameri­can διαθέτει ετησίως στο ΤΕΑ ποσόν που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο είναι πιστοποιημ­ένο από την Εθνική Αναλογιστι­κή Αρχή για την επάρκεια των αποθεματικ­ών του, την κάλυψη των υποχρεώσεώ­ν του με επαρκή ασφαλιστικ­ή τοποθέτηση και τη συμμόρφωσή του με την κείμενη νομοθεσία, ενώ είναι πλήρως εναρμονισμ­ένο και με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογί­ας και Καλών Πρακτικών για τα ΤΕΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece