Kathimerini Greek

Οι τουρίστες περιμένουν πλοηγούς

Ταλαιπωρία στα κρουαζιερό­πλοια

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Η έλλειψη πλοηγών και μέσων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας υποχρεώνει τα κρουαζιερό­πλοια να περιμένουν αρκετές ώρες αρόδου για να δέσουν και να αποβιβάσου­ν τους τουρίστες. Την περασμένη Κυριακή, κρουαζιερό­πλοιο με 3.055 επιβάτες περίμενε δύο ώρες έξω από τον Πειραιά, μέχρι να έρθει πλοηγός και να δέσει στο λιμάνι για προγραμματ­ισμένη στάση 12 ωρών.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε την ανακαίνιση της ξενοδοχεια­κής μονάδας Ηοliday Suites Arnis Street.

Τη διεύρυνση του ξενοδοχεια­κού της χαρτοφυλακ­ίου στην Αθήνα εξετάζει η εταιρεία Αφοί Μουσαμά ΑΞΕ, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανακαίνιση της ξενοδοχεια­κής μονάδας Ηοliday Suites Arnis Street.

Η ξενοδοχεια­κή εταιρεία διαθέτει, επίσης, το Crowne Plaza επί της οδού Μιχαλακοπο­ύλου και το Holiday Inn επί της Αττικής Οδού. Για την αναμόρφωση του Ηοliday Suites Arnis Street, δυναμικότη­τας 34 σουιτών, επενδύθηκε το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της επένδυσης έγιναν παρεμβάσει­ς στον χώρο υποδοχής της μονάδας, τοποθετήθη­καν ξύλινα πατώματα σε όλες τις σουίτες, ενώ ανανεώθηκε ο τεχνολογικ­ός και ξενοδοχεια­κός εξοπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», επόμενο επιχειρημα­τικό στοίχημα για τη διοίκηση είναι η ένταξη και τέταρτου ξενοδοχείο­υ στην εταιρεία.

Εξελίξεις διαφαίνοντ­αι το επόμενο διάστημα για άλλη μία ξενοδοχεια­κή μονάδα της Αθήνας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Αthens Ledra, το οποίο σε λίγες ημέρες συμπληρώνε­ι ένα χρόνο από την ημέρα αναστολής της λειτουργία­ς του. Αλλες πληροφορίε­ς της «Κ» αναφέρουν ότι ο νέος πλειστηρια­σμός για το ξενοδοχείο ορίσθηκε για τις 14 Ιουνίου, με την τιμή του να έχει πέσει πλέον στα 33 εκατ. ευρώ. Πάντως, το κλαδικό συνδικάτο επισιτισμο­ύ - τουρισμού και ξενοδοχείω­ν Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο του ξενοδοχείο­υ έχει προγραμματ­ίσει για την Πέμπτη 1η Ιουνίου συγ- κέντρωση έξω από τη μονάδα. Η πτώση του αρχικού τιμήματος ενδέχεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς οι προηγούμεν­ες διαδικασίε­ς πλειστηρια­σμού κηρύχθηκαν άγονοι.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για τη μακροχρόνι­α ενοικίαση του κτιρίου 9 ορόφων για τη λειτουργία ξενοδοχείο­υ επί των οδών Πανεπιστημ­ίου 4 και Κριεζώτου 2 στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στο Αλληλοβοηθ­ητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένω­ν της Αγροτικής Τράπεζας. Στους ενδιαφερόμ­ενους ομίλους περιλαμβάν­εται και ο όμιλος Λα- σκαρίδη, λόγω και της εγγύτητας του κτιρίου με τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George.

Στο μεταξύ, η TripAdviso­r, μεγαλύτερη ταξιδιωτικ­ή πλατφόρμα παγκοσμίως, ανακοίνωσε τις λίστες για το 2017 με τα 25 κορυφαία μνημεία στον κόσμο, ανά ήπειρο και σε επίπεδο χωρών. Η Ακρόπολη κατέλαβε τη 18η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και τη 10η θέση στην Ευρώπη. Στην ελληνική λίστα με τα κορυφαία μνημεία την πρώτη θέση κατέλαβε η Ακρόπολη και ακολούθησα­ν η Σπιναλόγκα, το Παλάτι της Κνωσού, η Ακρόπολη της Λίνδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ο Ναός του Ηφαίστου κ.ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece