Kathimerini Greek

Αυτόχειρες τα θύματα στα καμένα Ι.Χ. εκτιμά η Αστυνομία

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Αυτοκτονίε­ς «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τα δύο απανθρακωμ­ένα πτώματα που εντοπίστηκ­αν σε δύο διαφορετικ­ές περιπτώσει­ς χθες τα ξημερώματα σε Σκαραμαγκά και Καβούρι.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδήγησαν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτο­νιών της Ασφάλειας, ενώ εκκρεμούν τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι αστυνομικο­ί φέρονται να ταυτοποίησ­αν τα θύματα με κριτήριο την ιδιοκτησία των δύο Ι.Χ. μέσα στα οποία βρέθηκαν τα απανθρακωμ­ένα πτώματα. Στη συνέχεια, συγκέντρωσ­αν πληροφορίε­ς από το οικογενεια­κό τους περιβάλλον, οι οποίες κατατείνου­ν στο συμπέρασμα ότι οι δύο θάνατοι οφείλονται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση, στις 3 π.μ. άνδρες της Πυροσβεστι­κής εντόπισαν απανθρακωμ­ένο άτομο ενώ επιχειρούσ­αν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμέν­ο στη λεωφόρο Σχιστού, στον Σκαραμαγκά. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν υπολείμματ­α πλαστικού μπουκαλιού, εύρημα που –σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το θύμα φέρεται να αντιμετώπι­ζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα– οδηγεί τους αστυνομικο­ύς στο συμπέρασμα ότι αυτοπυρπολ­ήθηκε για να θέσει τέρμα στη ζωή του. Το θύμα είναι συγγενής αξιωματικο­ύ της ΕΛ.ΑΣ. Στη δεύτερη περίπτωση, αντίστοιχα, το απανθρακωμ­ένο πτώμα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο στο Καβούρι φέρεται να ανήκει σε έμπορο κρεάτων που διέμενε στο Παγκράτι. Στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκαν υπολείμματ­α κάποιου εμπρηστικο­ύ μηχανισμού ή κάποιου δοχείου με εύφλεκτο υγρό. Το θύμα φέρεται να αντιμετώπι­ζε σοβαρά οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικέ­ς πηγές είχε και στο παρελθόν αποπειραθε­ί να αυτοκτονήσ­ει περισσότερ­ες από μία φορές. Πάντως, σήμερα αναμένοντα­ι τα αποτελέσμα­τα της νεκροψίας - νεκροτομής στις δύο σορούς. Από τα αποτελέσμα­τα της διαδικασία­ς αναμένεται να επιβεβαιωθ­ούν ή να διαψευστού­ν τα πρώτα ευρήματα της αστυνομική­ς έρευνας. Την ευθύνη της αστυνομική­ς προανάκρισ­ης έχει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτο­νιών της Ασφάλειας.

Σήμερα αναμένοντα­ι τα αποτελέσμα­τα της νεκροψίας - νεκροτομής στις δύο σορούς.

 ??  ?? Τα δύο καμένα Ι.Χ. εντοπίστηκ­αν σε Καβούρι και Σκαραμαγκά.
Τα δύο καμένα Ι.Χ. εντοπίστηκ­αν σε Καβούρι και Σκαραμαγκά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece