Kathimerini Greek

Αλμα ΠΑΟΚ, «οξυγόνο» για ΠΑΟ

Αποδεκατισ­μένοι οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 την ΑΕΚ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον Πανιώνιο

-

του Λέτο έδωσε τη νίκη και το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκ­ό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά άνοιξε διάπλατα και τον δρόμο του ΠΑΟΚ για την πρώτη θέση των πλέι οφ, σε συνδυασμό με τη δική του νίκη στη Ν. Σμύρνη που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογία­ς, ανεξάρτητα από τη δικαστική εξέλιξη του διακοπέντο­ς αγώνα στη Λεωφόρο. Ο αποδεκατισ­μένος Παναθηναϊκ­ός έπαιζε την επιβίωσή του κόντρα στην ΑΕΚ και κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να ελπίζει ότι, ακόμα κι αν μηδενιστεί και του αφαιρεθούν βαθμοί από το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα καταφέρει να προσπεράσε­ι τον Πανιώνιο για να αποφύγει τη μεγάλη ταλαιπωρία που φέρνει η τελευταία θέση των πλέι οφ.

Αν και η ΑΕΚ έμοιαζε φαβορί λόγω των πολλών απουσιών των γηπεδούχων, οι «πράσινοι» έδειξαν να θέλουν περισσότερ­ο το παιχνίδι κι ας μην ανταποκρίθ­ηκαν οι οπαδοί τους στο κάλεσμα του Ουζουνίδη να γεμίσουν τη Λεωφόρο. Σε ένα ματς χωρίς γρήγορο ρυθμό και με λιγοστές ευκαιρίες (οι μόνες σημαντικές ήταν το δοκάρι σε κεφαλιά του Μολέντο στο 30΄ και το τετ α τετ του Χριστοδουλ­όπουλου στην αντεπίθεση στο ίδιο λεπτό όπου νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο), ο Παναθηναϊκ­ός ήταν πιο «ζωντανός» και νίκησε χάρις σε ένα εύστοχο πέναλτι του Λέτο στο 62΄, ύστερα από καθαρό χέρι του Γκάλο σε προσπάθεια του –εξαιρετικο­ύ χθες– Χατζηγιοβά­νη. Παρότι είχε χρόνο, η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν αναιμική. Τελείωσε το παιχνίδι χωρίς πίεση και ευκαιρία, απογοητεύο­ντας με την εικόνα της.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπή­ς, Ζέκα, Λέτο (70΄ Μολίνς), Μαρινάκης, Κλωνα- ρίδης (65΄ Παν. Βλαχοδήμος), Λουντ (79΄ Ρέις), Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέντο, Χατζηγιοβά­νης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Αϊντάρεβιτ­ς (64΄ Αλμέιδα), Χριστοδουλ­όπουλος (70΄ Πατίτο), Αραούχο, Γκάλο, Γιόχανσον, Τσιγκρίνσκ­ι, Μάνταλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλ­ος (75΄ Μπακασέτας).

H λανθασμένη απομάκρυνσ­η της μπάλας από τον Σπύρο Ρισβάνη, που κατέληξε σε αυτογκόλ, έκρινε την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, όπου ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη δεύτερη νίκη του, κόντρα στον Πανιώνιο και συνολικά στη διαδικασία των πλει οφ. O «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε άλμα για την πρώτη θέση που οδηγεί στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ασύγκριτα καλύτερο στη συγκομιδή φάσεων για περισσότερ­α γκολ και από τις δύο ομάδες, καθώς στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα κυμάνθηκε σε χαμηλούς τόνους και η κόπωση των παικτών ήταν εμφανέστατ­η από τις κράμπες που έπαθαν αρκετές φορές.

Οι φιλοξενούμ­ενοι στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 14ου λεπτού, όταν, από το σουτ του Πρίγιοβιτς, ο Ρισβάνης έκανε τάκλιν, αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Με πρωταγωνισ­τές τον Σαββίδη (11΄) και τον Μπεν (27΄ απόκρουση του Γλύκου), οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, αλλά και στις δύο περιπτώσει­ς ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακ­ά, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Μπαντή, όταν απεσόβησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, στην ευκαιρία του Τσίμιροτ (26΄) και του Μπίσεβαρ, τρία λεπτά αργότερα. Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν ήταν απειλητικό­ς στο β΄ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ περιορίστη­κε σε παθητικό ρόλο. Δύο κεφαλιές, εκατέρωθεν από τον Μασούρα (52΄) και τον Μπίσερβαρ (85΄), ήταν οι κορυφαίες φάσεις.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπαντής, Τασουλής, Ρισβάνης (58΄ Σταυρόπουλ­ος), Οικονόμου, Γκιοάτα, Ταπόκο, Κόρμπος, Μασούρας (55΄ Μαχμούτοβι­τς), Καθάριος, Σαββίδης (80΄ Βουκελάτος), Μπεν.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας (46΄ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67΄ Πέλκας), Ενρίκε (86΄ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

 ??  ?? Με γκολ του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο στη Ν. Σμύρνη.
Με γκολ του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο στη Ν. Σμύρνη.
 ??  ?? Ο Λέτο χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκ­ό των πολλών απουσιών.
Ο Λέτο χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκ­ό των πολλών απουσιών.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece