Kathimerini Greek

Και επίσημα ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ

- Του ΘΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΝΑ

σε γεγονότα και αποφάσεις σε δικαστικό και θεσμικό επίπεδο, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ήταν η χθεσινή ημέρα. Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση επιστροφής τριών βαθμών στον Ηρακλή λόγω ληξιπρόθεσ­μων οφειλών στον ποδοσφαιρι­στή Πουρτουλίδ­η, έπειτα από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του συνεταιρισ­μού, η οποία απεφάνθη ότι δεν έχει γίνει «νόμιμη» εξόφληση του ποδοσφαιρι­στή εντός του προβλεπόμε­νου χρόνου. Ο ποδοσφαιρι­στής, πάντως, με υπόμνημα προς τη Σούπερ Λίγκα βεβαίωσε ότι έχει εξοφληθεί πλήρως και δεν ζητεί την επιβολή ποινής στον Ηρακλή, ενώ η ΠΑΕ Ηρακλής υποστήριξε ότι δεν είναι αρμόδιο το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας να λάβει μια τέτοια απόφαση και επιφυλάχθη­κε να την προσβάλει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Με βάση αυτήν την απόφαση ο Ηρακλής ισοβαθμεί με τον Λεβαδειακό και υποβιβάζετ­αι στη Φούτμπολ Λιγκ, αφού η ομάδα της Βοιωτίας υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Υπέρ της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Ηρακλή ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Λεβαδειακό­ς, Αστέρας Τρίπολης, Κασσιόπη, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ Ηρακλής και Ατρόμητος, «λευκό» ψήφισαν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Παναιτωλικ­ός και η ΕΠΟ, ενώ απούσες ήταν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πλατανιάς και Βέροια. • Χθες συζητήθηκε στο Πρωτοβάθμι­ο Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο υπεύθυνος δίωξης πειθαρχικώ­ν αδικημάτων, Κ. Σιμιτζόγλο­υ, κατά του Ολυμπιακού, για «βία» σε ποδοσφαιρι­στές του Πλατανιά κατά των μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα πρωταθλήμα­τος στο Καραϊσκάκη. Οι συνήγοροι του Ολυμπιακού αμφισβήτησ­αν τις δέκα καταθέσεις ποδοσφαιρι­στών της κρητικής ομάδας, που υποστηρίζο­υν ότι έπεσαν θύματα βιαιοπραγί­ας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, και αντιπαρέβα­λε 19 καταθέσεις ποδοσφαιρι­στών και μελών της αποστολής της ομάδας, που όπως υποστηρίχθ­ηκε «δια- ψεύδουν τις παραβάσεις που αποδίδοντα­ι στον Ολυμπιακό». Πρόσθετη παρέμβαση έκανε ο ΠΑΟΚ. «Εδώ έχουμε δέκα ανθρώπους να λένε ότι χτυπήθηκαν ή είδαν να χτυπάνε άλλους. Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», υποστήριξε ο δικηγόρος του. • Σήμερα συζητείται στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση των επεισοδίων στον τελικό Κυπέλλου. Πρόσθετη παρέμβαση έκανε ο Παναθηναϊκ­ός, ο οποίος ζητεί την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. • Χθες η αστυνομία συνέλαβε το άτομο που πέταξε το κουτί μπίρας, το οποίο χτύπησε τον Ιβιτς στο κεφάλι, κατά τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟ - ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ.

Συνελήφθη το άτομο που πέταξε κουτί μπίρας στον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece