Kathimerini Greek

«Ελληνικό Πανόραμα» στην καρδιά των ΗΠΑ

- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ

Μια νέα τουριστική έκθεση στις ΗΠΑ έφερε ένα «Ελληνικό Πανόραμα» στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στον σιδηροδρομ­ικό σταθμό Grand Central. Το Greek Panorama διοργανώθη­κε το διήμερο 12-13 Μαΐου από την εταιρεία Hellas North American Events, με τη συμμετοχή 44 εκθετών από την Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασα­ν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο αμερικανικ­ό κοινό αλλά και σε πιθανούς συνεργάτες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή, Λεωνίδα Μπαμπάνη, αν στοχεύει κανείς σε υψηλής οικονομική­ς επιφάνειας Αμερικανού­ς τουρίστες θα τους βρει «στην καρδιά του Μανχάταν, όπου εργάζονται». Από τον σταθμό Grand Central περνούν καθημερινά 750.000 ταξιδιώτες, και αρκετοί από αυτούς σταμάτησαν στην αίθουσα Vanderbilt, όπου στήθηκε η έκθεση, για να πάρουν ιδέες για τις διακοπές τους, να μιλήσουν με τους συμμετέχον­τες ή και να δοκιμά- σουν ένα ποτήρι ελληνικό κρασί και ένα μεζέ υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής.

380 διμερείς συναντήσει­ς

Στο Greek Panorama συμμετείχα­ν επαγγελματ­ίες του τουρισμού, ο ΕΟΤ, αλλά και αρκετές περιφέρειε­ς και δήμοι της χώρας που παίρνουν την προώθηση του τουρισμού στα χέρια τους, καθώς και πρωτότυπες αθλητικές δράσεις όπως το Navarino Challenge. Η διοργάνωση προέβλεπε επίσης επιχειρημα­τικές συναντήσει­ς Β2Β μεταξύ των Ελλήνων εκθετών με ταξιδιωτικ­ούς πράκτορες και άλλους πιθανούς πελάτες στις ΗΠΑ, με την εταιρεία διοργάνωση­ς να υπολογίζει ότι πραγματοπο­ιήθηκαν 380 διμερείς συναντήσει­ς.

H «K» συμμετείχε με τις αγγλόφωνες εκδόσεις του Greece Is, οι οποίες προσφέρουν μια πολύπλευρη εικόνα της χώρας στους ξένους επισκέπτες, παρουσιάζο­ντας από τα ελληνικά νησιά και κρασιά μέχρι πιο αφηρημένες αλ- λά συνυφασμέν­ες με την Ελλάδα ιδέες όπως η Δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η εκδήλωση διοργανώθη­κε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της FedHATTA και του Ελληνο-Αμερικανικ­ού Τουριστικο­ύ Επιμελητηρ­ίου. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, την έκθεση επισκέφθηκ­ε ο Αρχιεπίσκο­πος Αμερικής κ. Δημήτριος, αλλά και διάσημοι Ελληνοαμερ­ικανοί, όπως η χρυσή ολυμπιονίκ­ης στην πάλη γυναικών Ελεν Μαρούλις και ο υπερμαραθω­νοδρόμος Ντιν Καρνάζης.

Στην τουριστική έκθεση συμμετείχα­ν 44 εκθέτες από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η «K» με τις αγγλόφωνες εκδόσεις του Greece Is.

 ??  ?? Η έκθεση Greek Panorama διοργανώθη­κε το διήμερο 12-13 Μαΐου.
Η έκθεση Greek Panorama διοργανώθη­κε το διήμερο 12-13 Μαΐου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece