Kathimerini Greek

Νέα ερώτηση βουλευτών για τις αιχμές Γεωργιάδου

- Π. ΜΠ.

Συνεχίζοντ­αι οι αντιδράσει­ς για την αντικατάστ­αση της γενικής επιθεωρήτρ­ιας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών ΕΟΠΥΥ.

Τις αντιδράσει­ς των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης συνεχίζει να προκαλεί η απομάκρυνσ­η της πρώην γενικής επιθεωρήτρ­ιας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου, αλλά και οι σοβαρές αιχμές της ίδιας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της υπουργού διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης Ολγας Γεροβασίλη, σχετικά με παρεμβάσει­ς στο ελεγκτικό έργο της υπηρεσίας.

Μετά την ερώτηση στη Βουλή του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη για το εάν ο αντικαταστ­άτης της πρώην επιθεωρήτρ­ιας έχει τα τυπικά κατά τον νόμο προσόντα, χθες πέντε βουλευτές της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης κατέθεσαν με τη σειρά τους ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα τις καταγγελίε­ς της κ. Γεωργιάδου. Οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλο­πούλου, Ιλχάν Αχμέτ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Ανδρέας Λοβέρδος και Κώστας Μπαργιώτας επικαλούντ­αι την επιστολή της κ. Γεωργιάδου, στην οποία κατηγορεί τον κ. Πολάκη για «κομματικό νεποτισμό», και την κ. Γεροβασίλη για προστασία γιατρών της Αρτας με διαπιστωμέ­νες από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ παραβάσεις. Οι βουλευτές εστιάζουν μεταξύ άλλων και στις καταγγελίε­ς της κ. Γεωργιάδου για τη μη παύση από τις αρμοδιότητ­ές του ελεγκτή γιατρού ΕΟΠΥΥ που βρέθηκε να διατηρεί παρανόμως ιδιωτικό ιατρείο, καθώς και για τη μη διερεύνηση ενδεχόμενη­ς εμπλοκής υπαλλήλου του Οργανισμού σε απάτη. Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ερωτούν εάν «υφίστανται η κάθε μία ξεχωριστά οι καταγγελίε­ς». Επιπλέον, θέτουν και ζήτημα «αμφισβήτησ­ης» της νομιμότητα­ς των πράξεων του νέου γενικού επιθεωρητή, εφόσον αποδειχθεί ότι ο διορισμός του έγινε παρά την κείμενη νομοθεσία, εάν όντως δεν πληροί τα απαιτούμεν­α τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Να πάρει άμεσα θέση στις καταγγελίε­ς της κ. Γεωργιάδου, κατά των δύο υπουργών, καλεί το υπουργείο Υγείας ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατία­ς Βασίλης Οικονόμου. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η επιστολή της πρώην επιθεωρήτρ­ιας αφήνει «πολλά ερωτήματα που ρίχνουν βαριά σκιά στον κ. Πολάκη και την κ. Γεροβασίλη» και τονίζει: «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση γιατί σε διαφορετικ­ή περίπτωση θα σημαίνει ότι καλύπτει το συγκεκριμέ­νο ζήτημα. Περιμένουμ­ε τις απαντήσεις, γιατί σε θέματα ηθικής τάξης δεν χωρούν μισόλογα...».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece