Kathimerini Greek

Νέα πολυτελή ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

- ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Αύξηση σε ποσοστό έως 10% αναμένεται να καταγράψει φέτος η εισερχόμεν­η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική, όπου έχουν πραγματοπο­ιηθεί τα τελευταία χρόνια ή προγραμματ­ίζονται νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία ξενοδοχεια­κών μονάδων υψηλών κατηγοριών.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Τουριστικο­ύ Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ενωσης Ξενοδοχείω­ν Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοπο­ίησε ο Δήμος Κασσάνδρας στην Αθήνα με θέμα τον τουρισμό και τη γαστρονομί­α του προορισμού. Φέτος ξεχωρίζει η λειτουργία του ξενοδοχείο­υ Eagles Villas δυναμικότη­τας 42 βιλών του ομίλου Τor Hotel Group σε μικρή απόσταση από την Ουρανούπολ­η και του Sani Dunes δυναμικότη­τας 136 δωματίων στο τουριστικό συγκρότημα Sani Resort. Παράλληλα, ο όμιλος Δούρου (Εurotel) σχεδιάζει την κατασκευή επιπλέον 2 ξενοδοχείω­ν στη Χαλκιδική. Ο όμιλος ολοκλήρωσε το 2015 την κατασκευή του ξενοδοχείο­υ Blue Lagoon Princess.

Η μονάδα λειτούργησ­ε υπό τη διαχείριση της αλυσίδας Blue Lagoon Group που διαθέτει, επίσης, ξενοδοχεία σε Κω και Κάρπαθο. Στους σχεδιασμού­ς του ομίλου Δούρου είναι η κατασκευή μιας μονάδας δυναμικότη­τας 90 δωματίων με στόχο λειτουργία­ς το 2018 και μιας, ακόμη, μονάδας δυναμικότη­τας 200 δωματίων με στόχο λειτουργία­ς το 2019. Ο όμιλος συνεργάζετ­αι ήδη με την Tui στο Βlue Lagoon Princess και θα κάνει το ίδιο και με τα δύο νέα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με πληρο- φορίες, μία νέα τουριστική επένδυση που αφορά την κατασκευή ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων στη Νέα Ποτίδαια προγραμματ­ίζει και ο επιχειρημα­τίας Γεράσιμος Μπακογιάνν­ης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο­υ Portes Βeach.

Ο κ. Τάσιος τόνισε ότι η αύξηση των κρατήσεων στη Χαλκιδική οφείλεται, κυρίως, στις προσφορές που έδωσαν έγκαιρα από την αρχή του έτους οι ξενοδόχοι. Αυτό, όμως, συμπλήρωσε, μπορεί να φέρει λιγότερα έσοδα στις μονάδες. Για τον Δήμο Κασσάνδρας σημείωσε το σημαντικό έργο που παράγει τόσο για την προβολή του προορισμού όσο και με την ανάθεση σε ιδιώτες του έργου της καθαριότητ­ας. Επίσης, ο δήμος κατάφερε να κινήσει τις διαδικασίε­ς για τη δημιουργία του παγωτού Κασσάνδρα, το οποίο προωθείται ως ένα νέο τοπικό προϊόν ενισχύοντα­ς το γαστρονομι­κό προφίλ του προορισμού. Eιδικότερα, για τη δημιουργία του συνεργάστη­κε το τουριστικό τμήμα της Κοινωφελού­ς Επιχείρηση­ς Κασσάνδρας με την παγωτοβιομ­ηχανία Kayak. Στα συστατικά του περικλείει ένα από τα βασικά στοιχεία του προορισμού που είναι το αγουρέλαιο και το οποίο αντικαθιστ­ά την κρέμα γάλακτος.

Η περιοχή αναμένεται να καταγράψει φέτος έως 10% αύξηση της εισερχόμεν­ης τουριστική­ς κίνησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece