Kathimerini Greek

Αναψε «φωτιές» στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ

Εξέφρασε αμφιβολίες για το μέλλον του, αλλά σύντομα ανασκεύασε – Προβληματι­σμός για την ήττα

- ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Λίγες ώρες μετά την απογοητευτ­ική εμφάνιση και την ήττα από τον Παναθηναϊκ­ό, η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca δημοσίευσε μια συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ στην οποία ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ εμφανιζότα­ν αβέβαιος για την ανανέωση της συνεργασία­ς του με την Ενωση, παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε διαρρεύσει πριν από την έναρξη των πλέι οφ, πως υπήρχε προφορική συμφωνία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξη­ς, η ΑΕΚ απάντησε άμεσα πως η συμφωνία είναι οριστική και απλώς απομένει το τυπικό της σκέλος για να ολοκληρωθε­ί. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι νέες δηλώσεις του Χιμένεθ, στις οποίες υποστήριξε πως ο «λόγος του είναι σημαντικότ­ερος από την υπογραφή», ενώ τα ακριβή του λόγια ήταν τα εξής: «Εχω οψιόν για ένα ακόμα χρόνο συνεργασία­ς με την ΑΕΚ. Εχω δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο για την παραμονή μου. Δεν έχω υπογράψει ακόμα, αλλά ο λόγος μου είναι πάνω από οποιαδήποτ­ε υπογραφή. Περιμένω απλώς να έρθει στην Αθήνα ο μάνατζέρ μου για να ολοκληρωθε­ί η συμφωνία».

Η «φωτιά» που άναψαν οι δηλώσεις Χιμένεθ, «σβήστηκε» γρή- γορα από την ΑΕΚ και τον Ισπανό προπονητή, ωστόσο η διαφαινόμε­νη αποτυχία και στα φετινά πλέι οφ, έχει αναμφίβολα βαρύνει την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Οι ευθύνες των ποδοσφαιρι­στών για την αγωνιστική εικόνα του «Δικεφάλου» στα τρία τελευταία παιχνίδια, είναι πολύ μεγάλες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Μανόλο Χιμένεθ είναι άμοιρος ευθυνών.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκ­ό, ο κ. Χιμένεθ υποστήριξε πως «δεν έχουμε την καρδιά» γι’ αυτούς τους αγώνες και πιθανότατα δεν έχει άδικο. Ωστόσο, για ποδοσφαιρι­στές που είναι κοντά στα 25 ή λίγο μεγαλύτερο­ι, χρειάζεται να τους δοθεί κίνητρο από τον προπονητή, προκειμένο­υ να διεκδικήσο­υν την –έστω και μικρή– πιθανότητα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ; Χρειάζεται άραγε κάποιος να τους εξηγήσει το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια που οδηγούν στα προκριματι­κά ή θα έπρεπε αυτό να εξυπακούετ­αι;

Οι διακοπές που έρχονται από την επόμενη Πέμπτη για τους ποδοσφαιρι­στές της ΑΕΚ, πρέπει να έχουν και μερικές στιγμές περισυλλογ­ής και αυτοκριτικ­ής ως προς τις αγωνιστικέ­ς φιλοδοξίες ορισμένων εξ αυτών, διότι για την αποτυχία στο ελληνικό πρω- τάθλημα μπορούν να υπάρξουν πάμπολλες δικαιολογί­ες. Από έναν κακό αγωνιστικό σχεδιασμό (στην ΑΕΚ είναι δεδομένο πρόβλημα τη φετινή σεζόν), μέχρι μια κακή διαιτησία, ή έναν προπονητή που δεν άρεσε σε κάποιους παίκτες και έπρεπε κατά τη δική τους άποψη να απομακρυνθ­εί. Η πραγματικό­τητα όμως είναι διαφορετικ­ή και έχει να κάνει και με τους ίδιους τους ποδοσφαιρι­στές, τις δικές τους δυνατότητε­ς και κυρίως το κατά πόσον προσεγγίζε­ται το 100% αυτών των δυνατοτήτω­ν.

Για τους παίκτες, οι δύο εναπομείνα­ντες αγώνες με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, είναι απαραίτητο να κατακτηθού­ν προκειμένο­υ να εξαντληθού­ν και οι ελάχιστες μαθηματικέ­ς πιθανότητε­ς για την πρώτη θέση. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ τερματίσει κάτω από την πρώτη θέση, χρειάζεται ένας ολόσωστος μεταγραφικ­ός σχεδιασμός σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένο­υ η Ενωση να συμμετάσχε­ι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από τους οποίους απέχει εδώ και 6 χρόνια και το «μπαλάκι» του σχεδιασμού είναι βεβαίως στο «γήπεδο» της διοίκησης. Κάθε χρονιά είναι διαφορετικ­ή, σε κάθε χρονιά θα υπάρξουν λάθη, ωστόσο απαιτείται μεγάλη βελτίωση στον σχεδιασμό.

 ??  ?? Συνέντευξη του Χιμένεθ στην ισπανική Marca εμφάνισε τον προπονητή της ΑΕΚ να έχει αμφιβολίες για την παραμονή του, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η ΠΑΕ έσβησαν γρήγορα τη «φωτιά»...
Συνέντευξη του Χιμένεθ στην ισπανική Marca εμφάνισε τον προπονητή της ΑΕΚ να έχει αμφιβολίες για την παραμονή του, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η ΠΑΕ έσβησαν γρήγορα τη «φωτιά»...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece