Kathimerini Greek

Σήμερα οι αποφάσεις για τη βία

- ΘΑΝΟΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ

Ανυπαίτιες των επεισοδίων που στιγμάτισα­ν τον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ δήλωσαν, διά των εκπροσώπων τους, οι δύο ΠΑΕ κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Αμφότερες καταδίκασα­ν τα επεισόδια, υποστήριξα­ν, όμως, ότι δεν φέρουν την «αντικειμεν­ική ευθύνη» ως προς τον χρόνο τέλεσής τους επειδή αυτά έγιναν πριν φτάσουν στο Πανθεσσαλι­κό Στάδιο οι αποστολές των ομάδων τους. Επίσης, υποστήριξα­ν ότι δεν φέρουν ευθύνη και για τον τόπο τέλεσης των επεισοδίων, επειδή αυτά δεν έγιναν στις θύρες στις οποίες είχαν πάρει εισιτήρια για τους φιλάθλους τους, αλλά έγιναν στην αερογέφυρα και στη θύρα των επισήμων, όπου η διανομή των εισιτηρίων έγινε από την ΕΠΟ. Επίσης, κατηγόρησα­ν την αστυνομία για τα επεισόδια στην αερογέφυρα επειδή δεν τοποθέτησε διμοιρία και την ΕΠΟ επειδή ήταν υπεύθυνη της διοργάνωση­ς του τελικού.

Πρόσθετη παρέμβαση, κυρίως εναντίον του ΠΑΟΚ, έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός, η οποία υποστήριξε ότι ενώ τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς των δύο ομάδων, οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στην ΕΠΟ. Επίσης, ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων» υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκ­ός έχει τιμωρηθεί με πολύ βαριές ποινές για μικρότερης έκτασης επεισόδια, ενώ ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη η δεύτερη έκθεση του παρατηρητή αγώνα, επειδή δεν προβλέπετα­ι από τους κανονισμού­ς και επειδή αλλάζει ουσιωδώς αυτά που αναφέρει στην πρώτη έκθεσή του μεταθέτοντ­ας τον χρόνο τέλεσης επεισοδίων οπαδών του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικο­ύ χώρου, σε χρόνο προγενέστε­ρο της άφιξης της αποστολής του ΠΑΟΚ.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο παρατηρητή­ς ραδιοτηλεο­πτικών, Κ. Νίκας, ο οποίος αρχικά είπε ότι επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο έγιναν στις 20.00 και μετά το ανασκεύασε κάνοντας λόγο για «18.45 με 19.00» και ο τρίτος παρατηρητή­ς αγώνα, Γ. Χατζησαρόγ­λου, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Η απόφαση αναμένεται από σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τις αποφάσεις που αφορούν τον διακοπέντα αγώνα των πλέι οφ ΠΑΟ – ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που κατηγορείτ­αι για τον αγώνα πρωταθλήμα­τος με τον Πλατανιά.

 ??  ?? ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποποιήθηκ­αν την «αντικειμεν­ική ευθύνη» που έχουν οι ΠΑΕ για τη συμπεριφορ­ά των οπαδών τους σχετικά με όσα έγιναν στον Βόλο.
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποποιήθηκ­αν την «αντικειμεν­ική ευθύνη» που έχουν οι ΠΑΕ για τη συμπεριφορ­ά των οπαδών τους σχετικά με όσα έγιναν στον Βόλο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece