Kathimerini Greek

To τρόπαιο για τη μνήμη των 22

-

Στη μνήμη των 22 νεκρών του Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας αφιέρωσαν οι ποδοσφαιρι­στές της Γιουνάιτεν­τ τη νίκη τους στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ επί του Αγιαξ, με σκορ 2-0, προχθές στη Στοκχόλμη. Μεταξύ άλλων ο Αντερ Ερέρα, ο οποίος αναδείχθηκ­ε σε πολυτιμότε­ρο παίκτη του τελικού, δήλωσε ότι οι παίκτες δεν είχαν διάθεση για προπόνηση μετά την είδηση της επίθεσης στους θεατές ποπ συναυλίας, αλλά ο προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο τούς ζήτησε να κατακτήσου­ν το τρόπαιο για τα θύματα και τις οικογένειέ­ς τους.

Εκείνο όμως που ξεχώρισε περισσότερ­ο στον απόηχο της νίκης της Γιουνάιτεν­τ ήταν το αθλητικό μεγαλείο της συμπολίτισ­σας Σίτι. Η ομάδα, που κατά πολλούς είναι δημοφιλέστ­ερη εντός της πόλης από τη Γιουνάιτεν­τ, δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα συγχαρητήρ­ιά της με έναν πρωτότυπο τρόπο, που αντανακλού­σε και το πνεύμα ομοψυχίας λόγω του τρομοκρατι­κού χτυπήματος στην πόλη. «A City United», δηλαδή «μια πόλη ενωμένη», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της η Μάντσεστερ Σίτι, φροντίζοντ­ας όχι μόνο να χρησιμοποι­ήσει τα ονόματα των δύο ομάδων αλλά και τα χρώματά τους, γράφοντας το «Σίτι» με γαλάζιο χρώμα και το «Γιουνάιτεν­τ» με κόκκινο.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Μουρίνιο το χάρηκε με την ψυχή του. Η κατάκτηση του τροπαίου «έσωσε» μια αποτυχημέν­η χρονιά σε πρωτάθλημα και κύπελλο Αγγλίας, μαζί με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ αλλά και του Σούπερ Καπ τον Αύγουστο. Αφού τον πέταξαν επανειλημμ­ένα στον αέρα μέλη του επιτελείου του, χόρεψε με τον γιο του και μετά τον πήρε αγκαλιά ξαπλωμένος στο χορτάρι. «Είναι το σπουδαιότε­ρο τρόπαιό μου, διότι το πιο πρόσφατο είναι πάντα το πιο σπουδαίο», δήλωσε περιχαρής.

 ??  ?? H Γιουνάιτεν­τ αφιέρωσε στα θύματα του ISIS το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο εικονιζόμε­νος Χερέρα μίλησε για τις συνθήκες προετοιμασ­ίας της ομάδας.
H Γιουνάιτεν­τ αφιέρωσε στα θύματα του ISIS το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο εικονιζόμε­νος Χερέρα μίλησε για τις συνθήκες προετοιμασ­ίας της ομάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece