Kathimerini Greek

Π. Καμμένος:

-

Βαρείς χαρακτηρισ­μοί του υπ. Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, για την Τουρκία. Εκανε λόγο για «κτήνη που δολοφονούσ­αν, χωρίς να σέβονται τις αρχές του πολέμου, κάτι που συνεχίζουν και σήμερα».

Δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας, χρησιμοποι­ώντας σκληρή γλώσσα, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε εκδήλωση τιμής των μελών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974, τα λείψανα των οποίων επιστρέφον­ται σήμερα στην Ελλάδα.

Εκανε λόγο για «κτήνη που από την απέναντι πλευρά δολοφονούσ­αν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Κάτι που συνεχίζουν και σήμερα», και επισήμανε ότι «παραβιάζου­ν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που αποδίδουμε τιμές στους ήρωες. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έπρεπε να σιωπήσουμε και να μαλακώσουν τα πράγματα. Οχι.».

Παραλλήλως, κατά την ομιλία του στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, ο κ. Καμμένος βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθε­ί για το Κυπριακό, εκφράζοντα­ς την αλληλεγγύη του μητροπολιτ­ικού κέντρου προς τη Λευκωσία: «Ο κυπριακός ελληνισμός έχει τη διαρκή στήριξη όλου του ελληνικού λαού», δήλωσε καταθέτοντ­ας και το τρίπτυχο της εθνικά αποδεκτής λύσης, όπως είπε: ελεύθερη - ενωμένη Κύπρος, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτ­ων και κατάργηση των αναχρονιστ­ικών εγγυήσεων.

«Η οφειλή της πατρίδας είναι τη θυσία σας να την κάνει παρακαταθή­κη για τις επόμενες γενιές – και αυτό κάνουμε σήμερα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος ζήτησε μία «μεγάλη συγγνώμη» από τους ηρωικώς πεσόντες, γιατί «κάποιοι πίστεψαν ότι στο όνομα των καλών σχέσεων θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθε­ί». Στην πραγματικό­τητα, βέβαια, «άπαντες επιτέλεσαν εθνική αποστολή, συμμετείχα­ν σε πόλεμο και όχι σε άσκηση ή σε μυστική αποστολή», σημείωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece