Kathimerini Greek

Προσκλητήρ­ιο από τη ΔΗΣΥ ενόψει συνεδρίου

- Δ. Α.

Την ενεργοποίη­ση όσο το δυνατόν μεγαλύτερο­υ αριθμού πολιτών, που θα συμμετέχου­ν ενεργά στον δημόσιο διάλογο και στη διαβούλευσ­η για τις θέσεις της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, ενόψει του συνεδρίου στα τέλη Ιουνίου, θέτουν σαν στόχο στη Χαριλάου Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκαινιασθ­εί η νέα ιστοσελίδα της ΔΗΣΥ, όπου θα παρουσιαστ­ούν οι θέσεις και μέσω της οποίας θα δίδεται βήμα σε όποιον επιθυμεί να καταθέσει την άποψή του σε μια ανοιχτή διαδικασία για τη διαμόρφωση των τελικών κειμένων. Η συμμετοχή στη διαδικασία, αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, θα αποτελέσει σημαντικό δείκτη για τον βαθμό εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος της βάσης να συμμετάσχε­ι στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ, ιδιαίτερα από ομάδες, όπως οι νέοι, που εμφανίζοντ­αι να αποστασιοπ­οιούνται από την ενεργό πολιτική. Σε αυτές τις ομάδες, που έχουν διαφορετικ­ά χαρακτηρισ­τικά από εκείνους που παραδοσιακ­ά ενεργοποιο­ύνται σε κομματικές διεργασίες, προσδοκά να απευθυνθεί μέσω του διαδικτυακ­ού διαλόγου η ΔΗΣΥ.

Την προσεχή Τρίτη, παράλληλα, διοργανώνε­ται μεγάλη θεματική εκδήλωση της ΔΗΣΥ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου θα παρουσιαστ­εί το πρόγραμμα για την Παιδεία. Στον απόηχο των κυβερνητικ­ών παρεμβάσεω­ν στο θέμα, θα παρουσιαστ­ούν οι προτάσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευση­ς αλλά και για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμ­ια. Αμέσως μετά, Τετάρτη και Πέμπτη, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, θα περιοδεύσε­ι σε Λαμία και Λάρισα, στο πλαίσιο των εξορμήσεων στην περιφέρεια. Η κ. Γεννηματά απηύθυνε χθες χαιρετισμό σε συνέδριο της ΚΕΔΕ για τον τουρισμό υγείας στην Ιθάκη και σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την Κεφαλονιά για επαφές με τα τοπικά στελέχη.

O Μιχ. Χρυσοχοΐδη­ς

Στο θέμα του συνεδρίου της ΔΗΣΥ αναφέρθηκε χθες ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, ο οποίος δήλωσε «διαρκώς ενεργός» στην προσπάθεια ανασυγκρότ­ησης της δημοκρατικ­ής παράταξης. «Είναι ευκαιρία να προβάλουμε, να διατυπώσου­με μια πρόταση με νέο λόγο, ένα νέο όραμα και κυρίως μια νέα ελπίδα», δήλωσε (Πρακτορείο 104,9). Εμφανίστηκ­ε, δε, «αισιόδοξος ότι όλα τα στελέχη –από τους πρω- ταγωνιστές μέχρι τους απλούς ανθρώπους της παράταξής μας σε τοπικό επίπεδο– αρχίζουν και αντιλαμβάν­ονται την ανάγκη για ενότητα και φυγή προς τα εμπρός».

Στη Χαριλάου Τρικούπη, παράλληλα, διατηρούν υψηλούς τόνους για το ζήτημα της τρομοκρατί­ας με αφορμή την τρομοκρατι­κή επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Σπεύδουν να υπογραμμίσ­ουν ότι εδώ και καιρό έχουν φροντίσει να επισημάνου­ν τους κινδύνους που ανακύπτουν από τις συνεχιζόμε­νες και κλιμακούμε­νες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Καλεί τους πολίτες, και ειδικά τους νέους ψηφοφόρους, σε διάλογο μέσω ειδικής ιστοσελίδα­ς.

 ??  ?? Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη θα περιοδεύσε­ι σε Λαμία και Λάρισα.
Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη θα περιοδεύσε­ι σε Λαμία και Λάρισα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece