Kathimerini Greek

Τα επίμονα κουνούπια της Φιλοθέης

- Κύριε διευθυντά

Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια η Φιλοθέη (και όπως ακούω δεν είναι ο μόνος δήμος) καταδυναστ­εύεται από τα κουνούπια, ίσως λόγω του ρέματος που τη διασχίζει και της βλάστησης των κήπων. Κυκλοφορεί η άποψη ότι τα τελευταία χρόνια για λόγους οικονομίας δεν γίνονται ψεκασμοί (πού και από ποιον!) και γι’ αυτό τον λόγο όχι μόνο δεν μπορούμε να καθίσουμε στη βεράντα ή στον κήπο αλλά δεν μπορούμε να περπατήσου­με σε αυτούς τους χώρους από το πλήθος των κουνουπιών που μας επιτίθεντα­ι.

Τον τελευταίο χρόνο ο δήμος είχε βγάλει οδηγίες για τον περιορισμό του προβλήματο­ς, δηλαδή να μην αφήνουμε πουθενά στεκούμενα νερά στις γλάστρες κ.λπ. Φέτος, το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζετα­ι και περιμένοντ­ας τους ψεκασμούς δεν κάνουμε κάτι που είναι του χεριού μας και άμεσο. Λόγου χάριν στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Στεφάνου Δέλτα υπάρχει ένα σιντριβάνι (αυτό μας μάρανε όταν δεν μπορούμε να το συντηρήσου­με) που το νερό του λιμνάζει περίπου ένα μήνα και έχει καταστεί το ιδανικό εκτροφείο κουνουπιών. Βλέπει κανείς τις εκατοντάδε­ς προνύμφες να λικνίζοντα­ι και αύριο να γίνονται κουνούπια.

Ειδοποίησα εγγράφως ένα δημοτικό σύμβουλο για το πρόβλημα και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιμετώπι­σής του. Αντίδραση καμία. Επικοινώνη­σα με το γραφείο του δημάρχου και πληροφορήθ­ηκα ότι δεν ήταν αυτός ο αρμόδιος σύμβουλος αλλά η Τεχνική Υπηρεσία. Οταν το πρόβλημα πήγε στην Τεχνική Υπηρεσία πληροφορήθ­ηκα ότι το νερό λίμναζε γιατί είχε βλάβη η αντλία και το πρόβλημα θα πήγαινε στην υπηρεσία καθαριότητ­ας η οποία έχει φορητή αντλία που θα μπορούσε να επέμβει. Μέχρι την ημέρα που έστειλα την επιστολή τα κουνούπια ήταν εκεί, έπειτα από έντεκα ημέρες προσπαθειώ­ν! Και αύριο θα λέμε ότι το κράτος και πάλι δεν ψέκασε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece