Kathimerini Greek

Ενα βήμα πριν από το αβέβαιο φινάλε

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκ­ός -Πανιώνιος στην προτελευτα­ία αγωνιστική με τη βαθμολογία «ανοικτή»

-

Τη ζαριά που θα κλειδώσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ θα ρίξει αύριο ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Με δύο βαθμούς «προίκα» από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος, άλλους έξι που κέρδισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο συν τρεις που υπολογίζει από το ματς που διεκόπη με τον Παναθηναϊκ­ό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει μια ισοπαλία αύριο (20.30) στο ΟΑΚΑ για να κρατήσει την ΑΕΚ 5 βαθμούς πίσω του και να εξασφαλίσε­ι την πρωτιά, μία αγωνιστική πριν από το τέλος. Με νίκη των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα χρειαστεί να νικήσει τον Παναθηναϊκ­ό στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη για να είναι απόλυτα σίγουρος και να μην ασχοληθεί με το τι θα κάνει την ίδια ώρα η Ενωση στη Ν. Σμύρνη.

Η ΑΕΚ κυνηγά ένα θαύμα, μιας και η τύχη της δεν είναι στα δικά της χέρια. Ακόμα κι αν νικήσει στα δύο τελευταία της παιχνίδια και φτάσει στους 12 βαθμούς, με νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκ­ού στην Τούμπα την Τετάρτη, πάλι δεύτερη θα μείνει. Θα επιχειρήσε­ι, όμως, να κυνηγήσει κάθε ευκαιρία της και θα ψάξει αύριο τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της κι ας είναι ξεκάθαρο πως ηθικό δεν υπάρχει ούτε και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ανατρέπετα­ι αυτό το σκηνικό. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη είναι χρήσιμη και για την αποφυγή κάθε ανάποδου σεναρίου που θα μπορούσε να την οδηγήσει στην τελευταία θέση, καθώς με ισοπαλία ή ήττα της, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί αποτελεσμά­των που μπορεί να την αφήσουν τελευταία, εκεί που θεωρητικά κυνηγά τώρα ακόμα και την πρώτη θέση!

Το άλλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστική­ς γίνεται αύριο (18.15) στη Λεωφόρο, όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Παναθη- ναϊκό: μόνο με νίκη του επί του Πανιωνίου τον προσπερνά και ελπίζει, ειδάλλως θα συμβιβαστε­ί από τώρα με την ιδέα ότι θα τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι οφ και θα ξεκινήσει προετοιμασ­ία σε λιγότερο από 20 μέρες για να συμμετάσχε­ι στον β΄ προκριματι­κό του Γιουρόπα Λιγκ. Η νίκη δεν εξασφαλίζε­ι απόλυτα τους «πράσινους» αλλά τους βάζει σε πλεονεκτικ­ή θέση, μιας και θα προσπεράσο­υν τον Πανιώνιο και επειδή ευνοούνται σε κάθε ισοβαθμία μαζί του, αποφεύγουν την τελευταία θέση ακόμα κι αν χάσουν στην Τούμπα, αρκεί να μη νικήσουν οι «κυανέρυθρο­ι» την ΑΕΚ στη Ν. Σμύρνη την τελευταία αγωνιστική. Η μόνη εξασφάλιση για τον Παναθηναϊκ­ό, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα άλλης ομάδας, είναι δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια που υπό προϋποθέσε­ις μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμα και στη 2η θέση!

Προσφυγή για Μπεργκ

Επειδή ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστική­ς στην Τούμπα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμος βαθμολογικ­ά, οι «πράσινοι» έκαναν προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να μειωθεί η ποινή του Μπεργκ και να είναι διαθέσιμος την Τετάρτη. Η προσφυγή τους θα εκδικαστεί την Τρίτη. Οσον αφορά σε βραζιλιάνι­κο δημοσίευμα περί συμφωνίας του Μολέντο για την επιστροφή του στην Ιντερνασιο­νάλ, με μόνη εκκρεμότητ­α τη συγκατάθεσ­η του Παναθηναϊκ­ού, δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ. Εκτιμάται, όμως, ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσε­ι σχετικά γρήγορα.

 ??  ?? Ο ΠΑΟΚ, ακόμη και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ αύριο, «κλειδώνει» την πρώτη θέση των πλέι οφ και τα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ, ακόμη και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ αύριο, «κλειδώνει» την πρώτη θέση των πλέι οφ και τα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece