Kathimerini Greek

Δανεικά και... αγύριστα της ΕΠΟ στις Ενώσεις της

- Θ. ΜΠΛΟΥΝΑΣ

Ευρήματα που ενδεχομένω­ς απασχολήσο­υν την ποινική δικαιοσύνη και τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρο­υ, περιλαμβάν­ονται στο πόρισμα 140 σελίδων της εταιρείας Deloitte που παραδόθηκε στην ΠΔΕ/ΕΠΟ. Η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών εγκαταστάθ­ηκε, κατόπιν απόφασης της ΠΔΕ, από τον περασμένο Δεκέμβριο στα γραφεία της ομοσπονδία­ς και διενήργησε οικονομικό και διαχειριστ­ικό έλεγχο μέχρι τις 31/10/2016. Στο πόρισμα αποκαλύπτε­ται ο τρόπος με τον οποίον λειτουργού­σαν οι προ- ηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδία­ς και πώς χειρίζοντα­ν την περιουσία της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίε­ς, στο πόρισμα αναφέρεται ότι πάνω από 400.000 ευρώ δόθηκαν ως δανεισμός, σε Ενώσεις (Μεσσηνία, Θράκη, Χαλκιδική, Βοιωτία, Πειραιάς) που στήριζαν την προηγούμεν­η διοίκηση κατά την περίοδο 2014-2016.

Από αυτές, μόνο η ΕΠΣ Θράκης επέστρεψε δάνειο 50.000 ευρώ, ενώ η πιο χαρακτηρισ­τική είναι η περίπτωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτησ­ης του 10% από την ετήσια επιχορήγησ­η. Η Delloite αναφέρει στο πόρισμά της ότι «η εξόφληση είναι βραδεία και το υπόλοιπο ανέρχεται σε 167.000». Επίσης, αναφέρεται ότι σε κάποιες περιπτώσει­ς δανεισμού των Ενώσεων δεν τέθηκε υπόψη των ελεγκτών της εταιρείας σχετική σύμβαση, είτε έγκριση αρμόδιου οργάνου για τη χορήγηση δανείων, καθώς και παραστατικ­ά μερικής αποπληρωμή­ς τους. Στο πόρισμα της Deloitte αναφέρεται ότι υπάρχουν υπογραφές συμβάσεων χωρίς έγκριση της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής (Διοικητικο­ύ Συμβουλίου) και χωρίς εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέρον­τος όπως προβλεπότα­ν στον κανονισμό προμηθειών. Ανακοίνωση για το πόρισμα της Deloitte εξέδωσε η ΠΔΕ/ΕΠΟ, αναφέροντα­ς ότι θα προβεί με κάθε νόμιμο τρόπο στη διεκδίκηση των απαιτήσεων της ΕΠΟ κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμεν­ες διοικήσεις.

 ??  ?? Πόρισμα 140 σελίδων της εταιρείας Deloitte για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδία­ς έως το 2016.
Πόρισμα 140 σελίδων της εταιρείας Deloitte για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδία­ς έως το 2016.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece