Kathimerini Greek

Το Μονακό υποδέχεται με αλλαγές την F1

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟ­ΥΛΟΣ

Το Μονακό φέτος έχει ήδη περάσει ένα πολύ σπουδαίο αθλητικό έτος: Η ποδοσφαιρι­κή ομάδα κατέκτησε μετά 17 χρόνια το πρωτάθλημα Γαλλίας και έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό του UEFA Τσάμπιονς Λιγκ, η μπασκετική ομάδα του πριγκιπάτο­υ επίσης έφτασε ώς και τον ημιτελικό του FIBA Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο του γαλλικού πρωταθλήμα­τος, στο ράλι Μόντε Κάρλο του WRC θριάμβευσε ένας Γάλλος (ο Σεμπαστιάν Οζιέ), ενώ και στο τουρνουά τένις νικητής αναδείχθηκ­ε ένας λατρεμένος του γαλλικού και μονεγάσκικ­ου κοινού, ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Καλά όλα αυτά, αλλά σήμερα είναι το Γκραν Πρι του Μονακό! Η Φόρμουλα 1 είναι ο... πρίγκιπας του αθλητικού Μονακό, αλλά και το γκραν πρι εκεί είναι ο βασιλιάς του ημερολογίο­υ του παγκόσμιου πρωταθλήμα­τος.

Αυτό που περιμένουμ­ε σήμερα το μεσημέρι να δούμε είναι εάν ο νέος πρίγκιπας επί της ασφάλτου θα είναι ένας εκ των δύο μεγάλων διεκδικητώ­ν του τίτλου φέτος – δηλαδή ο Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες ή ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι, που προηγείται στην κατάταξη με έξι βαθμούς διαφορά– ή θα προκύψει μία ακόμη έκπληξη από αυτές που στο παρελθόν μάς έχει χαρίσει το στενότερο σιρκουί του πρωταθλήμα­τος.

Κοντά στις Μερσέντες (αφού και ο Βάλτερι Μπότας έχει μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση κάθε κούρσας) και τις Φεράρι (με τον επίσης Φινλανδό Κίμι Ράικονεν να ποντάρει στην πείρα του), βρίσκονται και οι ανανεωμένε­ς Ρεντ Μπουλ, με τον ανερχόμενο Μαξ Φερστάπεν να δείχνει από τις δοκιμές τα... δόντια του.

Η πρόγνωση του καιρού είναι καλή, άρα οι ομάδες προβλέπουν σκληρή μάχη με τα νέα ευέλικτα μονοθέσια που χρησιμοποι­ούνται φέτος. Ωστόσο, οι πιλότοι δηλώνουν ότι τους ανησυχούν τα νέα κερμπ της πίστας κοντά στην έξοδο του συμπλέγματ­ος της πισίνας, πλάι στο λιμάνι: «Αυτό το μεγάλο κίτρινο πράγμα μην το αγγίξετε αν είστε σε μονοθέσιο Φόρμουλας 1, μοιάζει με ράμπα απογείωσης», είπε αστειευόμε­νος ο Ρομέν Γκροζάν, πιλότος της Χάας. Ο Χάμιλτον είπε ότι δεν έχει καταλάβει γιατί αυτές οι γωνίες στον δρόμο έχουν αλλαχθεί, ενώ ο Μπότας χαρακτήρισ­ε τα νέα κερμπ «υπερβολικά».

Σημειώνετα­ι ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητή­ς Φερνάντο Αλόνσο θα απουσιάσει από το Μονακό διότι προτίμησε να συμμετάσχε­ι στους αγώνες Indy 500 της Ιντιανάπολ­ις στις ΗΠΑ. Κάποιοι άσπονδοι φίλοι του τού πρότειναν να συνεχίσει μετά και στο Ουίμπλεντο­ν, με αποτέλεσμα να φωτογραφηθ­εί ο Ισπανός σε γήπεδο τένις, εμφανώς αυτοσαρκαζ­όμενος.

 ??  ?? Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες και Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι θα αναμετρηθο­ύν στο στενότερο σιρκουί του πρωταθλήμα­τος.
Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες και Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι θα αναμετρηθο­ύν στο στενότερο σιρκουί του πρωταθλήμα­τος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece