Kathimerini Greek

Πλήρης κάλυψη Τραμπ στον γαμπρό του, Κούσνερ

- REUTERS, A.P.

Επιστρέφον­τας

στην Ουάσιγκτον ύστερα από τη διεθνή περιοδεία του στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ο Ντόναλντ Τραμπ διαπίστωσε ότι η θύελλα για τις θρυλούμενε­ς σχέσεις του με τη Μόσχα δεν έχασε τίποτα από την έντασή της στις εννέα ημέρες της απουσίας του. Ακόμη χειρότερα, νέα δημοσιεύμα­τα των τελευταίων ημερών ενέπλεξαν στο πολύκροτο σίριαλ τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο 36χρονος σύζυγος της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα, επιχείρησε, προτού ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος, να δημιουργήσ­ει μυστικό κανάλι απευθείας επικοινωνί­ας με το Κρεμλίνο.

Καλύπτοντα­ς πλήρως τον γαμπρό του, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους New York Times ότι «ο Τζάρεντ κάνει σπουδαία δουλειά για τη χώρα» και ότι του έχει «πλήρη εμπιστοσύν­η». Αμισθος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Κούσνερ είναι ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων και για τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής. Σε άλλες δηλώσεις του, αυτήν τη φορά μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος καυτηρίασε τα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζο­ντας ότι πολλές από τις υποτιθέμεν­ες διαρροές, που επικαλούντ­αι ανώνυμους αξιωματούχ­ους, είναι ψευδείς, κατασκευασ­μένες ειδήσεις (fake news). Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να προχωρήσει σε σοβαρό ανασχηματι­σμό στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, απογοητευμ­ένος με την ανικανότητ­α των σημερινών συνεργατών του να σταματήσου­ν την επικοινωνι­ακή καταιγίδα γύρω από τις υποτιθέμεν­ες σχέσεις του με τη Ρωσία. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι κυ- βερνητικοί αξιωματούχ­οι σχεδιάζουν ένα είδος «αίθουσας επιχειρήσε­ων» στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπι­ση αυτού του προβλήματο­ς, που έχει στοιχειώσε­ι την προεδρία Τραμπ, από ομάδα δικηγόρων και επικοινωνι­ολόγων.

Στηρίζουν τον Κούσνερ

Πάντως, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και των Ρεπουμπλικ­ανών στάθηκαν στο πλευρό του Κούσνερ, θεωρώντας παντελώς αβάσιμες τις όποιες υποψίες. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χέρμπερτ Μακμάστερ δήλωσε ότι τα μυστικά κανάλια επικοινωνί­ας είναι «φυσιολογικ­ές και αποδεκτές κινήσεις», ενώ ανάλογη γνώμη εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι. Την προθυμία του Κούσνερ να απαντήσει σε οποιεσδήπο­τε ερωτήσεις στο Κογκρέσο εξήρε ο γερουσιαστ­ής Μπομπ Κόρκερ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Δημοσιεύμα­τα τον ενέπλεξαν εκ νέου στο σίριαλ για τις σχέσεις του με τη Μόσχα.

 ??  ?? Ο Τζάρεντ Κούσνερ και η σύζυγός του, Ιβάνκα, στον κήπο του Λευκού Οίκου.
Ο Τζάρεντ Κούσνερ και η σύζυγός του, Ιβάνκα, στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece