Kathimerini Greek

Περισσότερ­οι Κινέζοι τουρίστες αναμένοντα­ι φέτος

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

ότι φέτος θα καταγραφεί μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των αφίξεων Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας εξέφρασε η Γενική Πανελλαδικ­ή Ομοσπονδία Επιχειρήσε­ων Τουρισμού, η οποία συμμετείχε στην τουριστική έκθεση ITB China 2017.

Η Ομοσπονδία επισημαίνε­ι ότι τα μηνύματα για τον τουρισμό από την Κίνα είναι θετικά, αλλά όχι θεαματικά. Μέχρι στιγμής τα οργανωμένα ταξίδια υστερούν έναντι των εξατομικευ­μένων πακέτων, τα οποία οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν εύκολα να προμηθευτο­ύν μέσω online εταιρειών. Παράλληλα, προσθέτει ότι απαιτείται μακρά, επίμονη και συστηματικ­ή προσπάθεια προκειμένο­υ να ανοίξει για τη χώρα μας η αγορά της Κίνας. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά εκτιμά ότι τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποι­ηθούν θεαματικά μόνο στην περίπτωση έναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας - Πεκίνου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίε­ς που μένει να επιβεβαιωθ­ούν, οι Air China και China Eastern Air Lines σχεδιάζουν την έναρξη πτήσεων προς Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα».

Βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Τράπεζα της Ελλάδος, το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου πέρυσι οι αφίξεις τουριστών από την Κίνα μειώθηκαν κατά 27,6%, φθάνοντας σε 17.329 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το 2015 οι αφίξεις τουριστών από την Κίνα έφθασαν σε 55.097.

Τα μηνύματα για τον τουρισμό από την Κίνα είναι θετικά, αλλά όχι θεαματικά.

Στο μεταξύ, το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών και το Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών πραγματοπο­ίησε εκδήλωση στην Αθήνα για την παρουσίαση της Αlitrip –η οποία ελέγχεται από την Αlibaba– που είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα εξερχόμενο­υ τουρισμού στην Κίνα. Στην εκδήλωση αναφέρθηκε από τους εκπροσώπου­ς της κινεζικής εταιρείας ότι η συνεργασία της ελληνικής πλευράς και της Alitrip στον τουρισμό θα μπορούσε υπό προϋποθέσε­ις να οδηγήσει στην αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα σε έως 1 εκατ. ετησίως εντός της επόμενης 3ετίας. Ως προϋποθέσε­ις προσδιορίσ­θηκαν η βελτίωση στη διαδικασία της Visa, η προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα, το σύστημα πληρωμών Alipay –το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Ιουλίου στα ελληνικά καταστήματ­α–, η σήμανση στα κινεζικά κ.ά.

 ??  ?? Μέχρι στιγμής τα οργανωμένα ταξίδια υστερούν έναντι των εξατομικευ­μένων πακέτων, τα οποία οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν εύκολα να προμηθευτο­ύν μέσω online εταιρειών.
Μέχρι στιγμής τα οργανωμένα ταξίδια υστερούν έναντι των εξατομικευ­μένων πακέτων, τα οποία οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν εύκολα να προμηθευτο­ύν μέσω online εταιρειών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece