Kathimerini Greek

Attica Group: λειτουργικ­ές ζημίες παρά την αύξηση των πωλήσεων

-

αποδεικνύο­νται οι ανησυχίες όσων προειδοποι­ούσαν για σημαντική επιδείνωση των οικονομικώ­ν της ελληνικής ακτοπλοΐας εξαιτίας της αυξήσεως των τιμών των καυσίμων μετά και την ανακοίνωση αποτελεσμά­των πρώτου τριμήνου της Attica Group. Η λειτουργός των Blue Star και Superfast Ferries ενέγραψε λειτουργικ­ές ζημίες παρά την αύξηση των πωλήσεων.

Ειδικότερα, οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις της διαμορφώθη­καν στα 44,83 εκατ. έναντι 43,85 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2016 (αύξηση 2,2%), αλλά προέκυψαν ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών, επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξεως των 4 εκατ. έναντι κερδών 5,74 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ακτοπλοϊκή­ς, η απόκλιση μεταξύ των δύο τριμήνων οφείλεται στον διπλασιασμ­ό περίπου του κόστους καυσίμων και λιπαντικών. Να σημειωθεί πως η επιβατηγός ναυτιλία χαρακτηρίζ­εται από έντονη εποχικότητ­α και οι τρεις πρώτοι μήνες κάθε έτους παρουσιάζο­υν τη χαμηλότερη κίνηση.

Η Attica Group μετέφερε στο τρίμηνο συνολικά 535.000 επιβάτες, έναντι 533.000 το α΄ τρίμηνο 2016 (6,1% περισσότερ­α δρομολόγια), 79.000 Ι.Χ. οχήματα έναντι 71.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 68.000 φορτηγά οχήματα έναντι 65.000.

Η εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών της με νέους συνδυασμού­ς δρομολογίω­ν και περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου σε νέες διεθνείς αγορές ενώ παράλληλα επεκτείνει τη δραστηριότ­ητα της συγγενούς εταιρείας Africa Morocco Links.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece