Kathimerini Greek

Εξοντωτική ποινή στον Παναθηναϊκ­ό

Αφαίρεση 3 βαθμών από τα πλέι οφ, 2 από το νέο πρωτάθλημα, ήττα 3 - 0 από ΠΑΟΚ στα χαρτιά και πρόστιμο

-

καν το σπάνιο φαινόμενο της ταυτοποίησ­ης ενός παραβατικο­ύ φιλάθλου με δικές του ενέργειες δεν λειτούργησ­ε ως ελαφρυντικ­ό για τον Παναθηναϊκ­ό στα μάτια της Πρωτοβάθμι­ας Πειθαρχική­ς Επιτροπής, η οποία του επέβαλε τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τη διακοπή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: χάνει με 0 - 3 το παιχνίδι και τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών από τα πλέι οφ, άλλων δύο από το νέο πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών και 41.400 ευρώ πρόστιμο. «Εξιλαστήρι­ο θύμα»

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός κάνει λόγο για εξοντωτική ποινή την οποία θα εφεσιβάλει, μπλοκάροντ­ας την επικύρωση της βαθμολογία­ς, τονίζοντας ότι είναι το μόνιμο εξιλαστήρι­ο θύμα: «Μετά την εξοντωτική ποινή που επέβαλε στον Παναθηναϊκ­ό η Πρωτοβάθμι­α Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση. Μέχρι τότε μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκ­ός τιμωρήθηκε:

• Τη σεζόν 2014-15 για την προκλητική συμπεριφορ­ά του προπονητή της αντίπαλης ομάδας που ξεσήκωσε τον κόσμο, με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκ­ός - Ολυμπιακός που ολοκληρώθη­κε με νίκη της ομάδας μας με 2-1).

• Τη σεζόν 2015-16 για μια φωτοβολίδα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών και 190.000 ευρώ πρόστιμο, μαζί την απόφαση του υφυπουργού Κοντονή να κλείσει τη Θύρα 13 μέχρι τη λήξη της σεζόν μαζί με επιπλέον 90.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκ­ός - Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ).

• Την εφετινή σεζόν για ένα μισοάδειο κουτάκι μπίρας με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από τα play offs, αφαίρεση δύο βαθμών από τη νέα σεζόν, δύο αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών και 41.500 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκ­ός - ΠΑΟΚ που διεκόπη ενώ η ομάδα μας προηγείτο 1-0). Ο Παναθηναϊκ­ός, επειδή δεν επιδιώκει να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την αθλη- τική Δικαιοσύνη, αποτελεί σταθερά το εξιλαστήρι­ο θύμα πάνω στο οποίο εφαρμόζοντ­αι σε ετήσιο βαθμό οι πλέον αυστηρές ποινές».

Με την απόφαση αυτή, ο Ζέκα θεωρείται ότι δεν ξεχρέωσε την ποινή του και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο αυριανό ντέρμπι της Τούμπας, στο οποίο δύσκολα θα έπαιζε λόγω κάκωσης έσω μηνίσκου. Τιμωρημένο­ς είναι και ο Λέτο, ενώ σήμερα θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή για τη μείωση της ποινής του Μπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπί­ζει ως τελικό το ματς με τον Παναθηναϊκ­ό και η ασφαλής διεξαγωγή του ήταν το βασικό αντικείμεν­ο συζήτησης χθες σε σύσκεψη κορυφής με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Ο Κάμπος απαλλάχθηκ­ε χθες για το εκτός φάσης κτύπημα στον Μπεργκ στο παιχνίδι Κυπέλλου στην Τούμπα, αλλά είναι τιμωρημένο­ς (όπως και οι Πέλκας, Μαλεζάς) και δεν υπολογίζετ­αι, μαζί με τους τραυματίες Γλύκο, Βαρέλα, Μυστακίδη και πιθανώς τον Κάμπος. Αντίθετα, οι Σάκχοφ και Ουάρντα εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφου­ν. Πρόβλημα τραυματισμ­ού προέκυψε και για την ΑΕΚ, με τον Πέκχαρτ να μην υπολογίζετ­αι για το αυριανό παιχνίδι της Ν. Σμύρνης, μαζί με τους Βάργκας, Πατίτο και Αραβίδη, που έμειναν εκτός αποστολής.

 ??  ?? Με τα χθεσινά δεδομένα οι δύο πρώτες θέσεις των πλέι οφ «κλείδωσαν» από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, οι οποίοι, εκτός απροόπτου, θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις του μίνι πρωταθλήμα­τος.
Με τα χθεσινά δεδομένα οι δύο πρώτες θέσεις των πλέι οφ «κλείδωσαν» από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, οι οποίοι, εκτός απροόπτου, θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις του μίνι πρωταθλήμα­τος.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece