Kathimerini Greek

Οι λεπτομέρει­ες ήταν «κόκκινες»

-

της έδρας, η προσεκτική άμυνα του Ολυμπιακού στα τρία τελευταία λεπτά και η επιθετική αδυναμία του Παναθηναϊκ­ού στο ίδιο διάστημα έκριναν τον πρώτο τελικό των πλέι οφ (63-58) που χαρακτηρίσ­τηκε από τη χαμηλή ποιότητα, την έλλειψη καλού ρυθμού και από τις δύο ομάδες και την αστοχία, ακόμα και στις ελεύθερες βολές. Οι «ερυθρόλευκ­οι» έδειξαν ιδιαίτερα κουρασμένο­ι από την προσπάθειά τους στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, ενώ οι «πράσινοι» έπαιξαν με πνευματική συγκέντρωσ­η, ήλεγξαν τα ριμπάουντ, αλλά αποδείχθηκ­αν ημιμαθείς στις τελευταίες καθοριστικ­ές φάσεις για τον τρόπο και την εφαρμογή συστημάτων που θα έδιναν τη νίκη και την ανατροπή του μειονεκτήμ­ατος έδρας. Στον Ολυμπιακό, όλες οι αναλύσεις συμπερασμά­των καταλήγουν στην άμεση βελτίωση που επιβάλλετα­ι να υπάρξει στον δεύτερο τελικό, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, γιατί με παρόμοια εμφάνιση, ο Παναθηναϊκ­ός αγωνιζόμεν­ος στην έδρα του, θα έχει σαφές προβάδισμα για να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες.

Στον Παναθηναϊκ­ό, παρά την αισθητή βελτίωση που παρουσίασε στο ΣΕΦ και της ψυχολογική­ς ενδυνάμωση­ς για τη διεκδίκηση του τίτλου, οι λεπτομέρει­ες παρέμειναν άλυτο... «μυστήριο» για τους παίκτες και τις εντολές που είχαν από τον Τσάβι Πασκουάλ. Οι «πράσι- νοι» θεωρούν ότι μπορούν να οδηγήσουν τη σειρά των τελικών, τουλάχιστο­ν, μέχρι τον πέμπτο αγώνα για να μεγιστοποι­ήσουν το άγχος του Ολυμπιακού.

• Η ΑΕΚ προηγείται του Αρη με 1-0 νίκες στον μικρό τελικό και επικράτησε εύκολα (90-74), αν και απουσίασαν οι Μακ Γκραθ και Ούκιτς, όπως θα συμβεί και στον δεύτερο αγώνα, αύριο, στο Αλεξάνδρει­ο Μέλαθρο, ενώ ο Αρης αναμένεται να ενισχυθεί με τον Ουίλ Κάμινγκς.

• Nέα εποχή στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αρχίζει με την ανανέωση του προπονητή και την αντικατάστ­αση του Σούλη Μαρκόπουλο­υ από τον Ηλία Παπαπαθεοδ­ώρου, ο οποίος επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας για τη μεγαλύτερη -μέχρι τώρα- πρόκληση της καριέρας του. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Σούλης Μαρκόπουλο­ς αποφάσισαν από κοινού να μη συνεχιστεί η συνεργασία, ύστερα από παραμονή οκτώ χρόνων.

 ??  ?? Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και πήρε το προβάδισμα με 1-0 από έναν Παναθηναϊκ­ό πολύ διαβασμένο, αλλά επιπόλαιο.
Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και πήρε το προβάδισμα με 1-0 από έναν Παναθηναϊκ­ό πολύ διαβασμένο, αλλά επιπόλαιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece