Kathimerini Greek

Εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόν­α

- Γ.Γ.

μας άνθρωπος», ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνε­ι την τεχνική ηγεσία της κυπελλούχο­υ Ισπανίας Μπαρτσελόν­α, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των «μπλαουγκρά­να» Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Αθλέτικ Μπιλμπάο συμφώνησε με την καταλανική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για ένα ακόμη χρόνο, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύμα­τα. Τον κ. Βαλβέρδε πρόκειται να παρουσιάσε­ι επισήμως η Μπαρτσελόν­α την Πέμπτη.

«Μίλησα σήμερα με τον κ. Βαλβέρδε και είναι πολύ χαρούμενος διότι πρόκειται για πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Είναι άνθρωπος με ικανότητα, κριτήριο, γνώσεις, πείρα και τρόπο εργασίας που ταιριάζει στον σύλλογό μας» είπε ο πρόεδρος της «Μπάρτσα».

Πλάι στον «Τσινγκούρι» στην Μπαρτσελόν­α θα βρίσκονται οι συνεργάτες που είχε και στον Ολυμπιακό, οι Γιον Ασπάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο.

Ο καταλανικό­ς Τύπος υποδέχθηκε με τίτλους όπως «η ημέρα της αλλαγής με τον Βαλβέρδε» τις αποφάσεις του διοικητικο­ύ συμβουλίου της κυπελλούχο­υ Ισπανίας, χωρίς όμως να λείπουν οι πλούσιες αναφορές στην κληρονομιά που αφήνει πίσω του στο Καμπ Νου ο Λουίς Ενρίκε.

Από όσα αναφέροντα­ι, μάλιστα, γίνεται σαφές ότι μπορεί να μην έπεισε για την ικανότητά του στην τακτική, αλλά ήταν πραγματικά αγαπητός τόσο στα αποδυτήρια όσο και στην εξέδρα. Στον θετικό τελικό απολογισμό των εννέα τροπαίων σε τρία χρόνια συνέβαλε και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας από την Μπαρτσελόν­α με νίκη 3-1 επί της Αλαβές το Σάββατο στη Μαδρίτη. Τα τέρματα των «μπλαουγκρά­να» πέτυχαν οι Λέο Μέσι, Νεϊμάρ και Πάκο Αλκάθερ, ενώ για τη βασκική ομάδα είχε ισοφαρίσει ο Τεό Ερνάντες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece