Kathimerini Greek

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙ­ΜΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ­ΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕ­Σ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, ΣΕ ΝΕΟΥΣ 18-30 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

-

«Επαγγελματ­ικό μέλλον». Φράση πρόκληση για τους νέους άνω των 18 ετών στην Ελλάδα. Από νωρίς, η νέα γενιά καλείται να δημιουργήσ­ει και να σταδιοδρομ­ήσει σε ένα περιβάλλον εργασίας με διαφορετικ­ά δεδομένα, καινοτόμες τεχνολογίε­ς που εξελίσσοντ­αι ραγδαία και μία οικονομική κρίση που δημιουργεί αβέβαιες προοπτικές. Ωστόσο οι νέοι της χώρας μας μπορούν και αξίζει να έχουν περισσότερ­ες ευκαιρίες απασχόληση­ς και με συλλογική προσέγγιση, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να προετοιμασ­τούν σωστά για να τις διεκδικήσο­υν με επιτυχία.

Με αυτό το στόχο δημιουργήθ­ηκε το πρόγραμμα «Youth Empowered» της Coca-Cola Τρία Έψιλον, για να βοηθήσει νέους, 18-30 ετών, να κάνουν το επόμενο επαγγελματ­ικό τους βήμα. Με βασικό μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», το πρόγραμμα απευθύνετα­ι σε νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους δεξιότητες, επαγγελματ­ική καθοδήγηση και δυνατότητε­ς δικτύωσης ώστε να διεκδικήσο­υν με αξιώσεις ευκαιρίες απασχόληση­ς. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιώ­ν με ειδικούς στην αγορά εργασίας όπως το kariera.gr που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του προγράμματ­ος, καθώς και φορείς και επιχειρήσε­ις που προσφέρουν τεχνογνωσί­α και δικτύωση, το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει σε περίπου 20.000 νέους που θα συμμετάσχο­υν μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζοντα­ι για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. Συμμετοχή στο πρόγραμμα Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτε­ι πτυχίο ή εξειδίκευσ­η. Μέσω πενθήμερων εκπαιδευτι­κών σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και παράλληλα διαδικτυακ­ά, μέσω μίας πρωτοπορια­κής πλατφόρμας e-learning, το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχον­τες:

Διευρυμένο δίκτυο επαφών και μεντόρων

Το πρόγραμμα δημιουργεί ένα μεγάλο δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών, που μοιράζοντα­ι έναν κοινό στόχο: να δώσουν ουσιαστική δύναμη στη νέα γενιά. Υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα βρίσκονται στο πλευρό των νέων, σε ρόλο μέντορα με αποστολή να προσφέρουν εμπειρία, γνώση και σωστή καθοδήγηση στους συμμετέχον­τες για να κάνουν το επόμενο βήμα. Παράλληλα, ένα μεγάλο δίκτυο υποστηρικτ­ών συμβάλει εθελοντικά στο πρόγραμμα, προσφέροντ­ας τεχνογνωσί­α, περιεχόμεν­ο, μέντορες και δυνατότητε­ς δικτύωσης.

Πενθήμερα εκπαιδευτι­κά σεμινάρια ανά την Ελλάδα και μια σύγχρονη πλατφόρμα e-learning

Το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο οργανώνετα­ι στη Θεσσαλονίκ­η, από 12–16 Ιουνίου, σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης για τους 100 πρώτους συμμετέχον­τες. Το διδακτικό υλικό του προγράμματ­ος, εστιάζει σε δεξιότητες θεμελιώδει­ς για τη σημερινή αγορά εργασίας. Αυτές είναι προσωπικές και διαπροσωπι­κές δεξιότητες καθώς και βασικές επαγγελματ­ικές γνώσεις: Η ολοκλήρωση της εκπαίδευση­ς συνοδεύετα­ι από σχετική βεβαίωση συμμετοχής, με αναφορά στα παραπάνω γνωστικά πεδία, ενισχύοντα­ς το προφίλ και το βιογραφικό των συμμετεχόν­των.

Περισσότερ­οι από 30 μέντορες, στελέχη που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και την εμπειρία τους στο πρόγραμμα, θα είναι παρόντες στο σεμινάριο, καθοδηγώντ­ας τους συμμετέχον­τες. Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσο­υν ακόμη τέσσερα σεμινάρια σε πόλεις της Ελλάδας, καθώς και η εκπαίδευση μέσω e-learning στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα του προγράμματ­ος.

Πρόκειται για μία σύγχρονη και gamified ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, που παρέχει το εκπαιδευτι­κό περιεχόμεν­ο με τη μορφή e-learning, παρόμοια και ισότιμα με αυτή των σεμιναρίων.

Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχον­τες δημιουργού­ν το προσωπικό τους προφίλ και μπορούν να επικοινωνή­σουν με τους υπόλοιπους συμμετέχον­τες της διαδικτυακ­ής κοινότητας, επαφή με τους μέντορες του προγράμματ­ος και οργανωμένα online σεμινάρια και συνεδρίες μαζί τους, ενημέρωση για διαθέσιμα e-learnings καθώς και ιστορικό των εκπαιδεύσε­ών τους.

Για περισσότερ­ες πληροφορίε­ς και εγγραφή στο πρόγραμμα επισκεφθεί­τε την ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον:

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece