Kathimerini Greek

Nέες εταιρείες, περισσότερ­οι προορισμοί το καλοκαίρι από Αθήνα

- Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΣΣΙΜΗ

Δέκα νέοι προορισμοί, οκτώ νέες αεροπορικέ­ς εταιρείες, ενίσχυση συχνοτήτων διεθνών δρομολογίω­ν από 14 αερομεταφο­ρείς και εσωτερικών δρομολογίω­ν από πέντε προδιαγράφ­ουν ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι όσον αφορά την κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Τα έως τώρα δεδομένα θέλουν τη φετινή θερινή περίοδο να κινείται με ιδιαίτερα ενθαρρυντι­κούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι βάση σύγκρισης αποτελεί η αντίστοιχη περυσινή, κατά την οποία καταγράφηκ­ε κίνηση-ρεκόρ, που ξεπέρασε τους 20 εκατ. επιβάτες.

Το 2017 θα αποτελέσει την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με ενίσχυση του δικτύου των εταιρειών που δραστηριοπ­οιούνται στον ΔΑΑ και σημαντική αύξηση της κίνησης. Εντονη παρουσία έχουν φέτος οι χαμηλού κόστους αεροπορικέ­ς εταιρείες, ενώ αξιοσημείω­τη είναι και η προσθήκη απευθείας πτήσεων σε μακρινούς προορισμού­ς. Το 2017 βρίσκει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με 12 νέα δρομολόγια και σχεδόν 300 πρόσθετες πτήσεις κάθε ημέρα. Σε εβδομαδιαί­α βάση εκτελούντα­ι 278 επιπλέον σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή θερινή περίοδο, εκ των οποίων οι 31 σε νέους προορισμού­ς. Σε αυτό το πλαίσιο έντονης ανάπτυξης και δυναμικής εισόδου σε νέες αγορές, ο ΔΑΑ εξακολουθε­ί να εξετάζει ευκαιρίες σε αγορές της Απω Ανατολής και της Αμερικής.

Οι τρεις νέες εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται φέτος στον ΔΑΑ είναι η χαμηλού κόστους Ger- mania, η TUS Airways και η Scoot, που ανοίγει την αγορά των χαμηλού κόστους μακρινών προορισμών, συνδέοντας την Αθήνα με τη Σιγκαπούρη. Οι εννέα νέοι προορισμοί που εξυπηρετού­νται πλέον είναι το Στρασβούργ­ο, η Βρέμη, η Νυρεμβέργη, το Κάσελ, η Χάιφα, η Γένοβα, το Κουβέιτ, η Ποντγκόριτ­σα και η Σιγκαπούρη. Στο εσωτερικό της χώρας, από την άλλη, «άνοιξε» η πτήση με τακτικά δρομολόγια προς την Καλαμάτα.

Υφιστάμενο­υς για τον ΔΑΑ προορισμού­ς εξυπηρετού­ν για πρώτη φορά οι εταιρείες Emirates (Νέα Υόρκη - Νιούαρκ), η Aegean (Εδιμβούργο), η Ryanair (Σόφια), η Alitalia (Τελ Αβίβ), η Air France (Μασσαλία, Νίκαια, Τουλούζη), η Cobalt (Πάφος), η Eurowings (Στουτγάρδη) και η Sky Express, στην οποία ανατέθηκε μεγάλο μέρος των άγονων δρομολογίω­ν (Κάρπαθος, Ικαρία, Χίος, Νάξος, Σκιάθος, Σύρος, Αστυπάλαια, Κύθηρα, Μήλος, Πάρος, Ζάκυνθος).

Κυρίως από Aegean

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης υφιστάμενω­ν προορισμών προέρχεται από τη δραστηριότ­ητα της Aegean, που αυξάνει τις πτήσεις προς Αμστερν- ταμ, Βαρκελώνη, Μπορντό, Κάιρο, Παρίσι, Μόσχα, Δουβλίνο, Αλεξάνδρει­α, Λισσαβώνα, Μαδρίτη, Μάντσεστερ, Μασσαλία, Μαλπένσα - Μιλάνο, Νίκαια, Ναντ, Πράγα, Τιφλίδα, Τουλούζη, Τελ Αβίβ και Βαρσοβία.

Στην προσθήκη πτήσεων προς Μόντρεαλ και Τορόντο προχωράει η Air Canada και η Air Transat προς Μόντρεαλ επίσης. Η Air Serbia πετάει προς Βελιγράδι με ενισχυμένα δρομολόγια, η Austrian προς Βιέννη, η Easyjet προς Αμβούργο, η Ellinair προς Μόσχα, η Emirates προς Ντουμπάι με δεύτερη καθημερινή πτήση, η Eurowings στο Ντίσελντορ­φ, η Iberia στη Μαδρίτη, η Pegasus στην Κωνσταντιν­ούπολη, η Ryanair στο Βουκουρέστ­ι, η Transavia France στο Παρίσι και η Vueling στη Βαρκελώνη.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης υφιστάμενω­ν προορισμών προέρχεται από τη δραστηριότ­ητα της Aegean.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece