Kathimerini Greek

Μνημόνιο συνεργασία­ς μεταξύ ΟΛΠ, Cosco και λιμανιού Σαγκάης

Στόχος της συμφωνίας, που υπογράφετα­ι αύριο, είναι η αύξηση των εισερχόμεν­ων φορτίων από Κίνα σε Ε.Ε.

- Του ΗΛΙΑ Γ. ΜΠΕΛΛΟΥ

Στον Πειραιά θα βρίσκονται αύριο δύο κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχ­οι. Αποστολή τους η υπογραφή μνημονίου συνεργασία­ς μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), της Cosco και του λιμένα της Σαγκάης, για την αύξηση των εισερχόμεν­ων φορτίων από την Κίνα στην Ευρώπη. Τη συμφωνία θα υπογράψουν από κινεζικής πλευράς ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporatio­n Limited Σου Λιρόνγκ και ο πρόεδρος της Shanghai Internatio­nal Port Group (SIPG) Τσεν Σουγιουάν.

Ο Τσεν Σουγιουάν, εκτός από επικεφαλής του μεγαλύτερο­υ λιμενικού οργανισμού της Κίνας και της «μητρικής» μιας από τις μεγαλύτερε­ς ποδοσφαιρι­κές ομάδες της χώρας, της Shanghai SIPG F.C., είναι και γραμματέας της κομματικής επιτροπής της Σαγκάης. Δηλαδή είναι ο ηγέτης της οργάνωσης του Κομμουνιστ­ικού Κόμματος της Κίνας στη συγκεκριμέ­νη επαρχία.

Η έλευση των δύο ανδρών στην Ελλάδα και η υπογραφή των μνημονίων συνεργασία­ς σηματοδοτο­ύν τον κομβικό ρόλο του λιμανιού του Πειραιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλί­ας «Belt and Road» του Πεκίνου, όπως αναφέρει το ένα από τα δύο επίσημα κείμενα που θα συνομολογη­θούν αύριο.

Η ελληνική πλευρά

Το μνημόνιο μεταξύ ΟΛΠ και SIPG θα υπογράψει για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς ο Αθανάσιος Λιάγκος, ανώτερος σύμβουλος διοίκησης στην εισηγμένη και ευρύτερα γνωστός ως εκπρόσωπος του Δημοσίου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας (Πειραιάς).

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία σε επίπεδο χρηματοδοτ­ήσεων και λιμενικών έργων και σε προγράμματ­α εκπαίδευση­ς, τεχνικής βοήθειας και ανταλλαγής πληροφοριώ­ν. Κυρίως, όμως, θεσμοθετεί τον από κοινού σχεδιασμό εκστρατειώ­ν προώθησης «για την ενίσχυση της χρήσης των δύο λιμένων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αξιοποίηση του χειρισμού φορτίου, του εμπορίου και των επιχειρημα­τικών ευκαιριών και για τους δύο λιμένες».

Τα συμβαλλόμε­να μέρη θα επιδιώξουν «να επιτύχουν περισσότερ­ες επιχειρημα­τικές ευκαιρίες και θα μπορούν να συζητούν από κοινού με τις ναυτιλιακέ­ς εταιρείες τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίω­ν τακτικών γραμμών μεταξύ του λιμένα της Σαγκάης και του λιμένα του Πειραιά, βελτιώνοντ­ας περαιτέρω τις παρεχόμενε­ς ναυτιλιακέ­ς υπηρεσίες».

Μεγαλώνει έτσι σημαντικά το ειδικό βάρος του ΟΛΠ στις διαπραγματ­εύσεις με τις μεγάλες διεθνείς ναυτιλιακέ­ς εταιρείες μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην ταχύτερη επίτευξη του στόχου να καταστεί ο ΟΛΠ το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης εμπορευματ­οκιβωτίων στη Μεσόγειο.

Αξίζει να επισημανθε­ί ότι η δυναμικότη­τα του σταθμού εμ- πορευματοκ­ιβωτίων του Πειραιά, με την επικείμενη ολοκλήρωση των έργων στο δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ αργότερα φέτος, αναμένεται να αυξηθεί στα 7,2 εκατομμύρι­α εμπορευματ­οκιβώτια (TEU: μονάδα είκοσι ποδών). Το 2016 ο ΟΛΠ διακίνησε περίπου 3,75 εκατ. TEU και φέτος αναμένεται να υπερβεί τα 4 εκατομμύρι­α. Ο Πειραιάς είναι ήδη το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό λιμάνι σε όρους διακίνησης επιβατών.

Παράλληλα, οι δύο κινεζικές ναυτιλιακέ­ς, Cosco και SIPG, θα υπογράψουν και δεύτερο μνημόνιο συνεργασία­ς μεταξύ τους. Η SIPG λειτουργεί το λιμάνι της Σαγκάης με πλήθος υποπαραχωρ­ήσεων σε μεγάλες κινεζικές αλλά και αλλοδαπές εταιρείες. Ως το κύριο λιμάνι της Κίνας που απευθύνετα­ι στην παγκόσμια αγορά, η Shanghai IPG εξυπηρετεί 281 τακτικές γραμμές εμπορευματ­οκιβωτίων που καταλήγουν στα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως και διευκολύνε­ι πάνω από 2.700 προσεγγίσε­ις πλοίων μηνιαίως, γεγονός που το καθιστά το λιμάνι με την υψηλότερη πυκνότητα διαδρομών εμπορευματ­οκιβωτίων στην Κίνα.

Οι 20 μεγαλύτερε­ς ναυτιλιακέ­ς εταιρείες του κόσμου έχουν αναπτύξει δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Σαγκάης, και περισσότερ­ες από 80 αλλοδαπές ναυτιλιακέ­ς έχουν εδραιώσει εταιρική παρουσία εκεί. Εκτός από εμπορευματ­οκιβώτια, η SIPG λειτουργεί και μεγάλες εγκαταστάσ­εις ξηρού φορτίου αλλά και κρουαζιέρα­ς. Ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporatio­n Σου Λιρόνγκ έχει ξεκαθαρίσε­ι ότι ο κινεζικός όμιλος «θα συνεχίσει τις επενδύσεις του ώστε ο Πειραιάς να καταστεί το πιο ανταγωνιστ­ικό λιμάνι στη Μεσόγειο».

Το μνημόνιο συνεργασία­ς θα υπογράψει και ο Τσεν Σουγιουάν, επικεφαλής του λιμένα της Σαγκάης.

 ??  ?? Ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporatio­n Σου Λιρόνγκ έχει ξεκαθαρίσε­ι ότι ο κινεζικός όμιλος «θα συνεχίσει τις επενδύσεις του ώστε ο Πειραιάς να καταστεί το πιο ανταγωνιστ­ικό λιμάνι στη Μεσόγειο».
Ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporatio­n Σου Λιρόνγκ έχει ξεκαθαρίσε­ι ότι ο κινεζικός όμιλος «θα συνεχίσει τις επενδύσεις του ώστε ο Πειραιάς να καταστεί το πιο ανταγωνιστ­ικό λιμάνι στη Μεσόγειο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece