Kathimerini Greek

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στο Λονδίνο

-

Μια γυναίκα ψάχνει το κοριτσάκι της μετά την πυρκαγιά στον ουρανοξύστ­η Γκρένφελ Τάουερ στο δυτικό Λονδίνο, καθώς ο συνολικός αριθμός των αγνοουμένω­ν παραμένει αδιευκρίνι­στος. Η πυροσβεστι­κή προειδοποι­εί ότι το ανθρώπινο κόστος του δυστυχήματ­ος που σημειώθηκε την Τετάρτη ενδέχεται να αυξηθεί, αλλά μπορεί να περάσουν εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθο­ύν οι έρευνες σε όλους τους ορόφους, λόγω των κινδύνων για τη στατικότητ­α του κτιρίου.

Στους 17 ανερχόταν χθες ο αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στον ουρανοξύστ­η Γκρένφελ Τάουερ του βορείου Κένσιγκτον στο δυτικό Λονδίνο, με την πυροσβεστι­κή να προειδοποι­εί ότι το ανθρώπινο κόστος του δυστυχήματ­ος ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Πολλοί κάτοικοι του ουρανοξύστ­η των 24 ορόφων συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ η πυροσβεστι­κή κατάφερε μόλις χθες το πρωί, 24 ώρες μετά το περιστατικ­ό, να ερευνήσει, λίγη ώρα εξαιτίας φόβων για τη στατικότητ­α του κτιρίου, τους τελευταίου­ς ορόφους. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο συγκρότημα δημοτικών κατοικιών τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Τον χώρο του δυστυχήματ­ος στο δυτικό Λονδίνο επισκέφθηκ­ε χθες η πρωθυπουργ­ός Τερέζα Μέι, η οποία δεσμεύθηκε για πραγμα- τοποίηση ενδελεχούς έρευνας γύρω από τα αίτια του περιστατικ­ού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, 65 άνθρωποι διασώθηκαν από τις φλόγες, 37 συνεχίζουν να νοσηλεύοντ­αι και 17 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Απόλυτη προτεραιότ­ητά μας είναι ο εντοπισμός όλων όσοι συνεχίζουν να αγνοούνται. Θα ήταν σφάλμα εκ μέρους μου να προβώ σε εκτιμήσεις για τον τελικό αριθμό των θυμάτων», είπε χθες ο επικεφαλής της αστυνομίας Στιούαρτ Κάντι.

Ο αρχηγός της πυροσβεστι­κής του Λονδίνου Ντάνι Κότον ανέφερε χθες ότι ειδικευμέν­ες ομάδες πυροσβεστώ­ν, επικουρούμ­ενες από εκπαιδευμέ­νους σκύλους, θα ερευνήσουν εξονυχιστι­κά τα ερείπια του Γκρένφελ Τάουερ, αφότου οι μηχανικοί κρίνουν ότι η στατικότητ­α του κτιρίου δεν απειλείται πλέον.

Κάτοικοι της συνοικίας υποστηρίζο­υν ότι προειδοποί­ησαν επανειλημμ­ένως τις δημοτικές αρχές για την ασφάλεια του ουρανοξύστ­η, η πρόσοψη του οποίου ανακαινίσθ­ηκε πέρυσι.

Το Brexit

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματ­εύσεις για το Brexit μεταξύ του υπουργού Ντέιβιντ Ντέιβις και του Ευρωπαίου διαμεσολαβ­ητή, Μισέλ Μπαρνιέ.

Εναρξη διαπραγματ­εύσεων τη Δευτέρα για το Brexit μεταξύ Ντέιβις και Μπαρνιέ.

 ??  ??
 ??  ?? Φωτογραφία αγνοουμένω­ν κρατάει αυτή η γυναίκα στο Κένσιγκτον.
Φωτογραφία αγνοουμένω­ν κρατάει αυτή η γυναίκα στο Κένσιγκτον.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece