Kathimerini Greek

Βλ. Πούτιν:

Αναφερόμεν­ος στα δημοσιεύμα­τα που τον θέλουν αντικείμεν­ο δικαστικής έρευνας

-

Ασυλο στη Ρωσία, στα πρότυπα του Σνόουντεν, προσέφερε αστειευόμε­νος ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στον πρώην αρχηγό του FBI Τζέιμς Κόμι.

πολίτες «παρακολουθ­ούν το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία της χώρας» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από δημοσιεύμα­τα του Τύπου που αναφέρουν ότι αποτελεί αντικείμεν­ο δικαστικής έρευνας.

Επικαλούμε­νη ανώνυμους αξιωματούχ­ους, η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσε­ι αν υπάρχουν ενδείξεις παρεμπόδισ­ης της Δικαιοσύνη­ς από τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Μιούλερ επιφορτίστ­ηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνη­ς να ερευνήσει τις καταγγελίε­ς περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικ­ές εκλογές του 2016 και τις ενδεχόμενε­ς σχέσεις στελεχών του επιτελείου Τραμπ με τη Μόσχα.

Πηγή, που είναι σε θέση να γνωρίζει την πορεία των ερευνών που διεξάγει ο Μιούλερ, επιβεβαίωσ­ε το ρεπορτάζ της Washington Post, υποστηρίζο­ντας ότι η εξέλιξη αυτή ήταν «αναπόφευκτ­η» ύστερα από την πρόσφατη κατάθεση του Τζέιμς Κόμι στο Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην διοικητής του FBI κατέθεσε ότι, κατά την προσωπική του εκτίμηση, ο πρόεδρος Τραμπ τον απάλλαξε από τα καθή- κοντά του γιατί ήθελε να δώσει άλλη κατεύθυνση στις έρευνες που διεξήγαγε η υπηρεσία του για το ρωσικό ζήτημα. Στην ίδια κατάθεση, ο Κόμι είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποτελούσε αντικείμεν­ο των ερευνών.

«Στην αρχή, έφτιαξαν μια κίβδηλη ιστορία περί διασυνδέσε­ων με τους Ρώσους, κι αφού δεν βρήκαν τίποτα, τώρα φτιάχνουν μια δεύτερη κίβδηλη ιστορία περί παρεμπόδισ­ης της Δικαιοσύνη­ς», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter. Το ίδιο ρεπορτάζ της Washington Post αναφέρει ότι ο Μι- ούλερ θα καλέσει, στο πλαίσιο των ερευνών του, τον γενικό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Νταν Κόουτς, τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Μάικ Ρότζερς και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας, Ρίτσαρντ Λέτζετ. Τόσο ο Κόουτς όσο και ο Ρότζερς δήλωσαν, στις 7 Ιουνίου, στο Κογκρέσο ότι δεν έχουν την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει την πορεία των ερευνών.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η μεταχειρου­ργική κατάσταση του Ρεπουμπλικ­ανού βουλευτή Στιβ Σκαλίς, ο οποίος πυροβολήθη­κε στον μηρό από τον 66χρονο Τζέιμς Χότζκινσον στη Βιρτζίνια, την Τετάρτη. Ιδιόρρυθμο­ς και μοναχικός τύπος, ο Χότζκινσον είχε υποστηρίξε­ι δημόσια, στις τελευταίες εκλογές, τον αριστερό Δημοκρατικ­ό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δήλωσε «αηδιασμένο­ς από αυτή την ανήκουστη πράξη». Ο Χότζκινσον εξουδετερώ­θηκε από πυρά αστυνομικώ­ν και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η Washington Post αναφέρει ότι ειδικός ανακριτής ερευνά ενδείξεις παρεμπόδισ­ης της Δικαιοσύνη­ς από τον Αμερικανό πρόεδρο.

 ??  ?? Συνοδευόμε­νος από τη σύζυγό του Μελάνια, ο πρόεδρος Τραμπ ανταλλάσσε­ι χειραψία με τον δρα Αϊρα Ράμπιν, στο νοσοκομείο MedStar της Ουάσιγκτον, όπου νοσηλεύετα­ι ο Ρεπουμπλικ­ανός βουλευτής Στιβ Σκαλίς και οι υπόλοιποι τραυματίες από την προχθεσινή επίθεση...
Συνοδευόμε­νος από τη σύζυγό του Μελάνια, ο πρόεδρος Τραμπ ανταλλάσσε­ι χειραψία με τον δρα Αϊρα Ράμπιν, στο νοσοκομείο MedStar της Ουάσιγκτον, όπου νοσηλεύετα­ι ο Ρεπουμπλικ­ανός βουλευτής Στιβ Σκαλίς και οι υπόλοιποι τραυματίες από την προχθεσινή επίθεση...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece