Kathimerini Greek

Tακτικοί και αυτόφωρο στο τραπέζι

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου

- Του ΘANOY MΠΛOYNA

Δύο ήταν τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη­ς με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Το πρώτο αφορά την επέκταση του μέτρου του διορισμού των τακτικών δικαστών και στα υπόλοιπα αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρο­υ και το δεύτερο την επιτάχυνση των διαδικασιώ­ν από την πλευρά της ποινικής δικαιοσύνη­ς, ώστε όσοι συλλαμβάνο­νται στους αθλητικούς χώρους να τελούν υπό απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από την επόμενη κιόλας αγωνιστική.

Οσον αφορά το θέμα των τακτικών δικαστών, από την πλευρά της εκτελεστικ­ής εξουσίας τέθηκε προς τη δικαστική το ζήτημα της δυνατότητα­ς να απασχοληθο­ύν παράλληλα οι δικαστικοί λειτουργοί και στις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίε­ς. Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, η τοποθέτηση τακτικών δικαστών και εισαγγελέω­ν στα όργανα της ΕΠΟ, που «επιβλήθηκε» με τον νόμο Κοντονή το 2015 θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στο ποδόσφαιρο όπως έχουν συμφωνήσει ο Βασιλειάδη­ς με τη FIFA.

Οσον αφορά τα πρόσωπα που συλλαμβάνο­νται για επεισόδια στους αγωνιστικο­ύς χώρους το πρόβλημα, κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού, έγκειται στο γεγονός ότι οι δίκες όσων δημιουργού­ν επεισόδια και συλλαμβάνο­νται καθυστερού­ν χαρακτηρισ­τικά. Με άλλες λέξεις, το χρονικό διάστημα από την τέ- λεση του αδικήματος μέχρι την πιθανή εκδίκασή του απέχει αρκετούς μήνες.

Στόχος του Βασιλειάδη είναι να επιβάλλοντ­αι άμεσα ποινές σε όσους συλλαμβάνο­νται και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία, ώστε να μην μπορούν να παραστούν σε άλλη αθλητική εκδήλωση.

Το θέμα της άμεσης επιβολής της ποινής της απαγόρευση­ς παρουσίας στα γήπεδα είχε προταθεί από τη Σούπερ Λίγκα σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού τον περασμένο Απρίλιο. Η Σούπερ Λίγκα είχε ζητήσει να μην αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίω­ν αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα με τη σύλληψη η παρεπόμενη ποινή εν είδει περιοριστι­κού όρου της απαγόρευση­ς παρουσίας στα γήπεδα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Στην ίδια συνάντηση οι εκπρόσωποι του επαγγελματ­ικού ποδοσφαίρο­υ είχαν προτείνει θεσμοθέτησ­η ποσοστού 5% επί των εισιτηρίων, το οποίο θα δίνεται υποχρεωτικ­ά ως μίνιμουμ στους φιλάθλους της φιλοξενούμ­ενης ομάδας, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούν­ται. Οι οργανωμένε­ς μετακινήσε­ις φιλάθλων έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια λόγω των αρνητικών εισηγήσεων των κατά τόπους αστυνομικώ­ν διευθύνσεω­ν αλλά και επειδή δεν έχει εκδοθεί η εκ του νόμου απαραίτητη υπουργική απόφαση. Ομως, έπειτα από τα γεγονότα στον τελικό κυπέλλου η πρόταση αυτή δεν προβλέπετα­ι να υλοποιηθεί.

 ??  ?? Στόχος
είναι να επιβάλλοντ­αι άμεσα ποινές σε όσους συλλαμβάνο­νται στα γήπεδα.
Στόχος είναι να επιβάλλοντ­αι άμεσα ποινές σε όσους συλλαμβάνο­νται στα γήπεδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece