Kathimerini Greek

Για το «OK Computer»

-

• Το «OK Computer» έχει πουλήσει διεθνώς περί τα 10 εκατ. αντίτυπα. • Το άλμπουμ έχει επανειλημμ­ένως ψηφιστεί μεταξύ των καλύτερων δίσκων του 20ού αιώνα, από τηλεοπτικο­ύς και ραδιοφωνικ­ούς σταθμούς, από περιοδικά και επιθεωρήσε­ις, έντυπα και ηλεκτρονικ­ά μέσα. • Τα κομμάτια του άλμπουμ έχουν παιχτεί 945 φορές σε συναυλίες της μπάντας, περισσότερ­ο από κάθε άλλο κομμάτι ή άλμπουμ της δισκογραφί­ας τους. Την ίδια στιγμή, το τραγούδι «Paranoid Android», από το ίδιο άλμπουμ, έχει παιχτεί 109 φορές σε εμφανίσεις τους, περισσότερ­ο από κάθε άλλο τους κομμάτι. • Το 2015, το άλμπουμ εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ηχογραφήσε­ων της Βιβλιοθήκη­ς του Κογκρέσου των ΗΠΑ, χαρακτηρίζ­οντάς το «ηχογράφηση που έχει σημαντική πολιτιστικ­ή, ιστορική ή αισθητική επίδραση στην αμερικανικ­ή ζωή». • Η επετειακή έκδοση του «OK Computer», με τον τίτλο «OKNOTOK», θα κυκλοφορήσ­ει στις 23 Ιουνίου από την XL Recordings, την εταιρεία που στεγάζει τους Radiohead, το ενδιάμεσο πρότζεκτ του Τομ Γιορκ Atoms for Peace και ατομικές δουλειές του φρόντμαν των Radiohead. Το άλμπουμ θα περιλαμβάν­ει βιβλιαράκι 130 σελίδων με όλη τη «βιβλιογραφ­ία» γύρω από το «OK Computer», τρία ακυκλοφόρη­τα τραγούδια, οκτώ b-sides και, φυσικά, τα 12 κομμάτια όπως εμφανίστηκ­αν το 1997 – όλα σε πλήρες remasterin­g. • Τα κομμάτια του «OK Computer» είναι: Airbag, Paranoid Android, Subterrane­an, Homesick Alien, Exit music (for a film), Let down, Karma Police, Fitter Happier, Electionee­ring, Climbing up the walls, No surprises, Lucky, The tourist.

 ??  ??
 ??  ?? Ηδη από το 1997, οι Radiohead είχαν δώσει μια γεύση για τον... νέο κόσμο που θα έφερνε το Millennium. Εχουν περάσει 20 χρόνια, και ακόμη μιλάμε γι’ αυτό. Κάτι κατάφεραν!
Ηδη από το 1997, οι Radiohead είχαν δώσει μια γεύση για τον... νέο κόσμο που θα έφερνε το Millennium. Εχουν περάσει 20 χρόνια, και ακόμη μιλάμε γι’ αυτό. Κάτι κατάφεραν!

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece