Kathimerini Greek

Ο ελληνικός λαός, μόνιμο υποζύγιο σύμφωνα με το ΚΚΕ

-

Ανευ νοήματος απεδείχθη και η συνάντηση του πρωθυπουργ­ού με τον γραμματέα του ΚΚΕ, καθώς ουδείς βέβαια περίμενε ο Δημήτρης Κουτσούμπα­ς να υιοθετήσει οποιοδήποτ­ε από τα επιχειρήμα­τα του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από οποιαδήποτ­ε διαπραγμάτ­ευση, από καμιά εξέλιξη με τους εταίρους μέσα σ’ αυτή την κατάσταση», είπε εξερχόμενο­ς του Μαξίμου ο κ. Κουτσούμπα­ς και προσέθεσε: «Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει, άρα η πάλη του είναι η μόνη διέξοδος και δεν πρέπει κανείς μας να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης. Η όποια ανάπτυξη, αν έρθει, όχι μόνον θα είναι αναιμική, αλλά θα αφορά μόνον κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμέ­νους μονοπωλιακ­ούς ομίλους, οι οποίοι θα μεγαλώνουν την κερδοφορία τους εκμεταλλευ­όμενοι τους εργαζόμενο­υς και ο ελληνικός λαός πάλι θα είναι το μόνιμο υποζύγιο, μα- τώνοντας για τα πλεονάσματ­α και για τα κέρδη των λίγων».

«Αυτό είναι το δάσος και δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο, καθώς τα όποια μεγάλα λόγια περί δήθεν ανάπτυξης δεν θα φέρουν τέλος στη μεγάλη ανεργία και στην καταστρατή­γηση εργασιακών δικαιωμάτω­ν», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Κουτσούμπα­ς, τόσο στη διάρκεια της συνάντησης όσο και στις δηλώσεις του, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ. «Το Κυπριακό εξακολουθε­ί να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και απ’ αυτό δεν πρέπει να φύγουμε», είπε και τόνισε ότι πάγιος στόχος της χώρας θα πρέπει να είναι «μία Κύπρος ενιαία, ένα κράτος και όχι δύο, μία ιθαγένεια και μία διεθνής προσωπικότ­ητα, χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες», ενώ χαρακτήρισ­ε καθοριστικ­ό στις επικείμενε­ς διαπραγματ­εύσεις «να αναφέροντα­ι ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτ­ων και η κατάργηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece